Saleuri a la Bunica

de Bunica in Prajituri, 29 Noi 2009 | 14100 vizualizari

 

Bune de te lingi pe degete

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de otet
  • 1 ou + 1 ou pt uns
  • 250 ml apa minerala
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri a la Bunica:

Se ia o mina de faina si se amesteca impreuna cu untul, cu lingura, intr-un castron si se lasa deoparte.


Coca: restul de faina, amestecata cu sarea, otetul, oul si apa, se framinta pina cind compozitia nu se mai lipeste de planseta. Se lasa 10 minute.


Apoi se intinde o foaie din coca, se pune compozitia din unt si faina la mijlocul acesteia si se impatureste stringind marginile peste unt. Se apasa putin cu mina si se lasa la rece timp de 10 minute.


Se scoate foaia de la rece, se pune pe planseta si se intinde din nou. Se mai impatureste o data in acelasi mod ca si prima data si se da la rece.


Se repeta operatiunea de inca 2 ori.


Apoi se intinde din nou o foaie de grosime 0,5 cm, se taie in fisii, care se ung cu galbenus de ou. Deasupra acestora se presare dupa dorinta: mac sau cascaval ras sau brinza sau chimen. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, uns si se introduc in cuptorul incins pentru 10-15 minute.

 

TIPS-URI

1

Untul amestecat cu faina se pune in mijlocul foii, fara sa se intinda

2

La impaturire se ia partea de jos si se da peste unt, apoi cea din stanga, dreapta si cea de sus.

3

Atentie ! Asa cum ai impaturit prima oara asa se impatureste de fiecare data.

4

Coca sa fie ca de paine.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Saleuri a la Bunica 11346
retete culinare - Saleuri a la Bunica 11347

COMENTARII (12)

nadina73 1

16.03.2010, 00:43

bunica comp de unt(margarina) se imparte in 3 nu?si se pune la fiecare impaturire?

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:04

deja mie pofta

nuky 1

09.03.2013, 17:28

Bunica, nu ai raspuns la ce te-a intrebat Nadina73.Si eu vreau sa le fac dar aceeasi dilema o am si eu.Te rog,spune-mi daca acea umplutura de imparte pentru fiecare impachetare sau celelalte impachetari sunt fara umplutura la mijloc.Merci,sa ai o saptamana frumoasa.Violeta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

pe 29.09 la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27