Saleuri cu cașcaval

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2012 | 2447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt,
  • 250 g făină,
  • 1 linguriță oțet,
  • 3 linguri apă,
  • 1/2 linguriță sare,
  • o lingură zahăr,
  • 150 g cașcaval.
  • 1 linguriță chimen,
  • 1 ou.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu cașcaval:

Se prepară un aluat din 200 g făină (cernută), 150 g unt, sare, zahăr, apă, oțet, chimen și 100 g cașcaval ras (pe răzătoarea mică). Aluatul se frământă bine, se pune într-o folie de plastic și se dă la rece pentru o oră.

50 g unt și 50 g făină  se amestecă bine până se formează o pastă omogenă. Se întinde aluatul de 1 cm grosime, se unge cu un sfert din pasta de unt cu făină și se împachetează bine. ( aducem lateralele spre mijloc, apoi părțile de jos și sus în centru). Se dă la rece pentru 20-30 minute. Se repetă operațiunea de încă trei ori.

La sfârșit se întinde o foaie de 0.5 cm, se unge cu ou, se presară cașcaval și se taie cu o rolă ondulată, de preferat în fâșii lungi de 10 cm și late de 1 cm.

Opțional se mai poate presăra și chimen (1-2 lingurițe).

Se asează fâșiile într-o tavă umezită cu apă (în cazul în care nu folosiți hârtie pergament), distanțate între ele să nu se lipească în timpul coacerii. Se coc la foc mare (220 grade C) pentru 10 minute, sau până se rumenesc ușor deasupra.

Se servesc ca aperitive fie cu bere, vin sau ceai.

 

RETETA IN IMAGINI

Saleuri cu cașcaval-0
Saleuri cu cașcaval-1

COMENTARII (18)

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

11.05.2012, 15:45

s-au terminat atat de repede, data viitoare fac cantitate dubla

Sim0na

Sim0na 1

11.05.2012, 21:29

buna, bune!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:34

ce-mi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!