Saleuri cu cascaval

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 14 Noi 2011 | 4768 vizualizari

 

Am mai spus...ne plac saratelele...in fel si chip...asa ca, iata o noua reteta!e imprumutata de la Ruxy! sarumanaaaa!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 400 gr cascaval ras
  • 200 gr unt
  • 6 linguri smantana
  • 2 galbenusuri pt uns saleurile
  • o lingura sare.
  • seminte (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu cascaval:

1. Se rade cascavalul, apoi intr-un vas incapator il amestecam impreuna cu faina, untul, sarea si smantana .

2. Obtinem un aluat gros, care se imparte in 2 sau 3 parti, iar acestea la randul lor se intind foaie; foaia rezultata se portioneaza cu rotita speciala, sub forma de bastonase, care se vor unge cu galbenus de ou, apoi se dau la cuptor cca 15-20 min, la foc mic spre mediu.

3. O reteta simpla, buna de incercat la Sarbatori!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Saleuri cu cascaval 133504
retete culinare - Saleuri cu cascaval 133505
retete culinare - Saleuri cu cascaval 133506
retete culinare - Saleuri cu cascaval 133507
retete culinare - Saleuri cu cascaval 133508
retete culinare - Saleuri cu cascaval 133509

COMENTARII (14)

Dana_Retetegg 1

23.11.2011, 21:24

Si eu as manca non stop

amaliatrusca 1

18.09.2014, 21:45

de cite ori fac astea au un succes nebun. cred ca un sfert de tava se maninca fierbinti si nu ajung la party....apoi la party mi se cere reteta dubla...maninca si copii si adulti. nu stiu cum poate sa fie ceva atit de bun!

Rux 1

18.09.2014, 22:00

Alinutza...abia acum am vazut ca ai probat reteta...ma bucur ca v-au fost pe plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55