Saleuri cu jumari

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2012 | 5637 vizualizari

 

Tot din colectia, curatenia de primavara/vara din frigider si congelator!:D

 

INGREDIENTE

  • faina 500 g.,
  • margarina topita 3 linguri,
  • apa 350 ml.,
  • sare 1 lingura,
  • zahar 2 linguri,
  • drojdie uscata 2 lingurite.
  • jumari cca. 400 g.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • ou 1 bucata,
  • seminte de in.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu jumari:

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, margarina, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute. Intre timp jumările se dau prin maşina de tocat carne, apoi se amestecă cu sare şi piper.

Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, se unge cu pasta de jumari, după care se împătureşte, şi se răsuceşte de 3-4 ori. După aceea, se întinde din nou o foaie cu grosimea de cca. 1 cm., din care se taie bastonase, care se ung cu ou batut si se presara seminte de in.

Se aşează în tăvi, tapetate cu foaie de pergament, şi se coc la foc potrivit, cca. 30 de minute. Sunt dementiale, alaturi de un pahar de bere sau o cana de vin;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

28.05.2012, 23:30

bune

mihaelar63 1

31.05.2012, 17:23

saleuri originale nu facatura

Panacris 1

31.05.2012, 19:28

Multumesc Mihaela, si aspectul lor e original

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vinete cu sunca de Praga si cascaval