Saleuri Gaby

de mena29 in Prajituri, 14 Noi 2011 | 12060 vizualizari

 

Se numesc "Saleuri Gaby" pentru ca am aceasta reteta de la o fosta colega de servici.Am reteta de vreo 15 ani.Multe dintre retetele mele de prajituri poarta numele persoanei care mi-a dat reteta.Asa stiam de unde am reteta si daca mi-a placut o mai repetam.:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 300 gr margarina sau untura
  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • inca 1 ou pentru uns
  • chimen susan
  • mac
  • 2 linguri parmezan sau cascaval ras pe razatoarea mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri Gaby:

Amestecam toate ingredientele si framantam bine aluatul dupa care,infasurat intr-o folie de plastic,il lasam 1 ora la frigider sa se odihneasca.

Scoatem aluatul din frigider,il intindem pe un blat de lemn si taim bastonase pe care le ungem mai apoi cu ou ,presaram la alegere chimen,susn saumac si le presaram cu parmeza sau cascaval. Coacem saleurile in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor,cam 30 min la 180 grade C.

Le puteti servi cu bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (118)

Cris2711 1

04.02.2012, 20:09

imi este tare dor,cand imi mai faci?

mena29 1

05.02.2012, 07:33

Poate cand vin de Paste vin cu ele gata facute

- Andreea - 1

09.12.2012, 15:21

Am trecut-o la favorite sa o incerc si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saleuri a la Bunica