Salutari din inima

de Aurelia 07_07 in Dulciuri, 14 Dec 2014 | 3180 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat

  • 125 gr.unt
  • 50 gr. zahar
  • 1 priza sare
  • 1 ou
  • 175 gr.faina
  • 50 gr. migdale macinate
  • 100 gr. marmelada de caise
  • 100 gr. marmelada de zmeura

Pentru decor:

  • glazura de ciocolata alba sau maro
  • zahar colorat,bombonele colorate ......dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salutari din inima:

Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus.

Pentru framantarea aluatului eu folosesc mixer-ul.

Dupa ce aluatul este gata framantat ,il dam la rece la frigider aproximativ doua ore.

Dupa cele doua ore, il scoatem de la frigider si pe o planseta presarata cu putina faina, intindem o foaie de 3,5-4 mm grosime.

Taiem cu forma inimioare.

La jumatate din inimioare decupam din mijloc cu o inimioara mai mica.

Le asezam in tava pe hartie de copt si

in cuptorul incins la 180 de grade ,aproximativ 10-12 minute timp de coacere.

Cand sunt gata ,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca .

Dupa ce s-au racit ungem partea plina cu dulceata si lipim deasupra cea cu inimioara decupata.

Se pot orna cu ciocolata alba sau maro si deasupra zahar colorat ,bombonele colorate...... dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

In loc de migdale putem folosi nuca macinata .

2

Se pot decora si numai cu zahar grunjos.

3

Le pregatim in luna noiembrie pentru a fi de Craciun mai fragede .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salutari din inima" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri din faina de migdale