Salutari din inima

de Aurelia 07_07 in Dulciuri, 14 Dec 2014 | 995 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat

  • 125 gr.unt
  • 50 gr. zahar
  • 1 priza sare
  • 1 ou
  • 175 gr.faina
  • 50 gr. migdale macinate
  • 100 gr. marmelada de caise
  • 100 gr. marmelada de zmeura

Pentru decor:

  • glazura de ciocolata alba sau maro
  • zahar colorat,bombonele colorate ......dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salutari din inima:

Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus.

Pentru framantarea aluatului eu folosesc mixer-ul.

Dupa ce aluatul este gata framantat ,il dam la rece la frigider aproximativ doua ore.

Dupa cele doua ore, il scoatem de la frigider si pe o planseta presarata cu putina faina, intindem o foaie de 3,5-4 mm grosime.

Taiem cu forma inimioare.

La jumatate din inimioare decupam din mijloc cu o inimioara mai mica.

Le asezam in tava pe hartie de copt si

in cuptorul incins la 180 de grade ,aproximativ 10-12 minute timp de coacere.

Cand sunt gata ,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca .

Dupa ce s-au racit ungem partea plina cu dulceata si lipim deasupra cea cu inimioara decupata.

Se pot orna cu ciocolata alba sau maro si deasupra zahar colorat ,bombonele colorate...... dupa preferinta.

 

 

TIPS-URI

1

In loc de migdale putem folosi nuca macinata .

2

Se pot decora si numai cu zahar grunjos.

3

Le pregatim in luna noiembrie pentru a fi de Craciun mai fragede .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salutari din inima 357576
retete culinare - Salutari din inima 357578
retete culinare - Salutari din inima 357579
retete culinare - Salutari din inima 357580
retete culinare - Salutari din inima 357581

COMENTARII (38)

oana_pisicutza16 1

15.12.2014, 19:24

foarte dragalase

Aurelia 07_07 1

15.12.2014, 20:19

Oana !

Rocsi 1

15.12.2014, 22:13

Ce frumusele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S