Sambusek cu carne tocata

de aziz in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2012 | 2501 vizualizari

 

Sambusek cu carne tocata picanta,cu spanac si feta,cu aluaturi diferite ca aluat foetaj,foi de placinta sau aluat de paine o sa gasiti in toate tarile Orientului Mijlociu in Turcia o sa-l gasiti sub denumirea de ,,Gozleme,,.......este pizza orientala delicioasa servita in orice restaurant sau in orice casa cu sau fara un motiv anume si ma refer la sarbatori sau pur si simplu in zile obisnuite......il puteti face ca mine prajit in ulei si calorios rau de tot :)))) sau la cuptor mai putin calorios si la fel de bun....................

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina alba
  • o lingura drojdie uscata
  • o lingura zahar
  • un praf sare
  • 250-300 ml lapte cald
  • 50 ml ulei de masline
  • Umplutura:
  • 400 gr carne tocata de vita
  • o ceapa medie
  • cateva linguri pasta de tomate
  • sare,piper,paprica dulce
  • o jumatate lingurita chilli sau harrisa
  • patrunje verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sambusek cu carne tocata:

Se pune drojdia cu zaharul si putin lapte cald la lichefiat. Se face o adancitura in mijlocul fainii din castron si se toarna drojdia. Lasam 20 minute sa se umfle, apoi adaugam sarea si laptele cald si framantam. La sfarsit se adauga uleiul de masline, se mai framanta aluatul o idee cat sa absoarba uleiul. Acoperim cu prosop si lasam 40 minute la crescut.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cateva linguri de ulei. Adaugam carnea tocata si amestecam continuu pana se evapora tot lichidul. Punem pasta de tomate si condimentele, iar la sarsit patrunjelul tocat. Lasam la racit .

Se iau bucatele de aluat si se intind foi subtiri rotunde. Se pune carne tocata, se inchid in forma de semiluna sau ca pe placinte si prajim in ulei sau la cuptor. Nu este nevoie de mult ulei pentru prajit se pune doar o lingura doua pt fiecare portie.

Mie mi-au iesit 10 sambusek-uri........puteti servi cu salata asortata ,cu sos de  iaurt cu castraveti.....mai exact cu ce va place.....

  

 

RETETA IN IMAGINI

Sambusek cu carne tocata-0
Sambusek cu carne tocata-1
Sambusek cu carne tocata-2
Sambusek cu carne tocata-3
Sambusek cu carne tocata-4
Sambusek cu carne tocata-5

COMENTARII (42)

aziz

aziz 1

21.06.2012, 16:10

iri_iri

iri_iri 1

21.06.2012, 19:31

...mmm, ce foame imi este!!!!

mamaieelena

mamaieelena 1

21.06.2012, 20:41

bun,bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!