Sambusek cu carne tocata

de aziz in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2012 | 5606 vizualizari

 

Sambusek cu carne tocata picanta,cu spanac si feta,cu aluaturi diferite ca aluat foetaj,foi de placinta sau aluat de paine o sa gasiti in toate tarile Orientului Mijlociu in Turcia o sa-l gasiti sub denumirea de ,,Gozleme,,.......este pizza orientala delicioasa servita in orice restaurant sau in orice casa cu sau fara un motiv anume si ma refer la sarbatori sau pur si simplu in zile obisnuite......il puteti face ca mine prajit in ulei si calorios rau de tot :)))) sau la cuptor mai putin calorios si la fel de bun....................

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina alba
  • o lingura drojdie uscata
  • o lingura zahar
  • un praf sare
  • 250-300 ml lapte cald
  • 50 ml ulei de masline
  • Umplutura:
  • 400 gr carne tocata de vita
  • o ceapa medie
  • cateva linguri pasta de tomate
  • sare,piper,paprica dulce
  • o jumatate lingurita chilli sau harrisa
  • patrunje verde tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sambusek cu carne tocata:

Se pune drojdia cu zaharul si putin lapte cald la lichefiat. Se face o adancitura in mijlocul fainii din castron si se toarna drojdia. Lasam 20 minute sa se umfle, apoi adaugam sarea si laptele cald si framantam. La sfarsit se adauga uleiul de masline, se mai framanta aluatul o idee cat sa absoarba uleiul. Acoperim cu prosop si lasam 40 minute la crescut.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cateva linguri de ulei. Adaugam carnea tocata si amestecam continuu pana se evapora tot lichidul. Punem pasta de tomate si condimentele, iar la sarsit patrunjelul tocat. Lasam la racit .

Se iau bucatele de aluat si se intind foi subtiri rotunde. Se pune carne tocata, se inchid in forma de semiluna sau ca pe placinte si prajim in ulei sau la cuptor. Nu este nevoie de mult ulei pentru prajit se pune doar o lingura doua pt fiecare portie.

Mie mi-au iesit 10 sambusek-uri........puteti servi cu salata asortata ,cu sos de  iaurt cu castraveti.....mai exact cu ce va place.....

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Sambusek cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

iry-gabriela 1

21.06.2012, 19:31

...mmm, ce foame imi este!!!!

mamaieelena 1

21.06.2012, 20:41

bun,bun

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute "Ambasador"