Sandvis cu cascaval imprimat si felii de vinete pe gratar

de -Miti- in Sandvisuri, 8 Apr 2014 | 1235 vizualizari

 

Am cautat inspiratii pe internet,dar nu m-a multumit nimic. Mi-am imaginat fel si fel de combinatii si totusi vroiam sa fac ceva ce n-am mai vazut. Si asa mi-a venit ideea unui cascaval imprimat,ca un fel de covor cu flori. Singurul lucru de care eram sigura,era ca vreau sa pastrez o tenta mediteraneana.

 

INGREDIENTE

  • o mini bagheta din faina integrala cu seminte
  • 2 felii de cascaval Delaco imprimate cu petale de flori,ierburi proaspete (busuioc,patrunjel,rozmarin,oregano)
  • o vanata mica,taiata felii si pregatite pe gratar
  • ulei de masline extra virgin
  • usturoi
  • zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • rosii uscate la soare
  • busuioc proaspat
  • amestec de sare,ierburi si petale de flori
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvis cu cascaval imprimat si felii de vinete pe gratar:

Feliem vanata si presaram pe felii sare grunjoasa. Le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga vreo 15 minute. Astfel,vanata nu va fi amara.

Incalzim gratarul. Eu am folosit unul de fonta,pe aragaz. Ungem gratarul cu putin ulei si prajim feliile de vinete pe ambele parti.

Pregatim cascavalul imprimat. Asezam feliile de branza intr-o folie alimentara. Presaram pe cascaval ierburile,rosiile uscate la soare si petalele de flori. Cascavalul trebuie sa fie acoperit de folie. Trecem cu sucitorul peste folie,ca sa se imprime bucatile colorate pe cascaval.

Intr-un bol amestecam uleiul de masline extra virgin cu sucul de lamaie si putin usturoi pudra sau proaspat. Adaugam feliile de vinete si amestecam.

Taiem bagheta in doua si asezam feliile de vinete pe partea inferioara.. Asezam cascavalul imprimat si acoperim cu partea de sus.

 

COMENTARII (27)

-Miti- 1

08.04.2014, 20:39

Va multumesc mult

laura_n 1

08.04.2014, 22:01

biig like! stii deja parerea mea!

merisor 1

09.04.2014, 12:35

Asta-i sendvis adevarat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29