Sandvis cu legume la gratar, sos Tzatziki picant cu rosii uscate la soare si branza Feta

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 29 Iul 2016 | 337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru legume:
  • 1 dovlecel
  • cateva ciuperci mari
  • sucul de la 1 lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 2 linguri frunze oregano proaspat
  • sare, piper
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita paprika afumata
  • Pentru sosul Tzatziki:
  • 1/2 cana iaurt grecesc
  • sucul de la 1 lamaie
  • fulgi de chili (dupa gust)
  • sare, piper
  • 3 rosii uscate la soare
  • menta si marar proaspete
  • Pentru rosiile marinate:
  • cateva rosii cherry
  • frunze proaspete de menta, patrunjel, chives, busuioc si oregano
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • Pentru servit:
  • 1 avocado copt
  • 3 chifle cu ierburi
  • frunze proaspete de busuioc, menta, oregano si flori de chives
  • branza Feta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvis cu legume la gratar, sos Tzatziki picant cu rosii uscate la soare si branza Feta:

Pentru legume, se amesteca uleiul cu otetul, usturoiul pisat, frunzele de oregano tocate, sare, piper, sucul de lamaie si paprika. 

Se taie dovlecelul rondele nu foarte subtiri, iar ciupercile felii. Se marineaza in mixul obtinut anterior 10-15 minute. 

Se amesteca iaurtul cu sucul de lamaie, uleiul de masline, sare, piper, rosiile uscate la soare, frunzele de menta si marar tocate, sare, piper si fulgii de chili. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. 

Se feliaza rosiile si se amesteca cu uleiul de masline, sare, piper si ierburile tocate. 

Se incalzeste o tigaie grill la foc mediu spre mare, apoi se aseaza legumele intr-un singur strat pe aceasta. Se gatesc 3-4 minute pe parte, pana s-au inmuiat. Se transfera pe o farfurie. 

Se taie avocado longitudinal in 2 si se indeparteaza samburele, apoi coaja. Se taie felii nu foarte groase. 

Se incalzesc chiflele, se taie longitudinal in 2, apoi se aseaza pe fiecare felii de avocado, legumele la gratar, rosiile marinate, sosul tzatziki si branza Feta, apoi se inchid sandvisurile cu bucatile de chifle ramase. 

Se servesc imediat.

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (8)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

29.07.2016, 22:36

mirela0911

mirela0911 1

30.07.2016, 22:34

Wow! Ce sandvis!

VanessaAli

VanessaAli 1

31.07.2016, 14:46

O bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!