Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici

de Camelya in Sandvisuri, 28 Sep 2015 | 596 vizualizari

 

Inca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti timp dimineata puteti sa le faceti cornurile de cu seara iar dimineata sunt numai bune de luat la pachetel. Puteti sa folositi nutella,crema de alune, dulceata sau gem de orice fel. Sunt absolut delicioase. Reteta este pentru 'Pachetelul vesel".

 

INGREDIENTE

  • Pentru sandvis
  • 6 felii de pastrama de porc
  • 2 linguri de maioneza
  • 1 rosie
  • 1 castravete
  • 4 felii paine integral
  • 6 felii de cascaval
  • 1 ardei gras

  • Pentru cornuri
  • 125 ml lapte cald
  • 1 lingura de miere
  • 1 praf de sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 250 g faina
  • 13 g unt moale
  • gem de piersici
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici:

Pentru inceput  am facut cornuletele. Am pus drojdia intr-un pahar cu 1-2 linguri de apa calda si amestecam bine. Presaram putina faina deasupra si lasam sa creasca aproximativ 15 minute. Intr-un vas mare adaugam restul de faina, lingurita de miere, laptele, cele 13 g de unt si praful de sare. Amestecam totul cu drojdia crescuta. Compozitia trebuie sa fie omogena. Daca este nevoie mai adaugati putina faina.

Framantam aluatul bine, pentru a iesi cat mai pufoase cornurile, iar apoi se pune intr-un vas is se lasa la dospit timp de o ora. Se intinde cu sucitorul pe masa si se taie in raze. Prima data in doua, apoi in patru si in opt pana obtinem triunghiuri. Punem umplutura la baza fiecarui triunghi si rulam. Punem cornuletele in tava cu hartie de copt (eu nu am avut si le-am pus direct in tava) si le ungem cu un galbenus de ou amestecat cu o lingurita de lapte. Le dam la cuptor timp de 20 de minute la 170 grade C. 

Pentru sandvis am folosit paine integrala pe care am lasat-o pe o parte si alta in prajitorul de paine. Am uns o felie cu o lingura de maioneza dupa care am pus 3 felii de pastrama,1 feliuta de rosie, ardei gras si feliutele de castraveti taiati pe lung. Am pus celalalta felie de paine deasupra si le-am pus in sandwich maker pe o parte si alta. Sunt delicioase.

 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti sa presati deasupra cornurilor inainte sa le bagati la cuptor zahar brun sau sa puneti putina scortisoara.

2

Puteti sa faceti maioneza acasa,este mult mai delicioasa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici 403152
retete culinare - Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici 403153
retete culinare - Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici 403154
retete culinare - Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici 403155
retete culinare - Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici 403156
retete culinare - Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici 403157
retete culinare - Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici 403158
retete culinare - Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici 403159
retete culinare - Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici 403160
retete culinare - Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici 403161
retete culinare - Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici 403162

COMENTARII (11)

diaconta 1

28.09.2015, 20:55

Ia sa iau si eu un pachetel pentru maine

Camelya 1

28.09.2015, 21:44

Multumesc

Bya Ralu 1

30.09.2015, 18:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D