Sandvisuri cu omleta si bacon

de Andra_Constantinescu in Sandvisuri, 28 Sep 2016 | 3454 vizualizari

 

Eu am pus din greseala prea multa drojdie la aceste sandvisuri pentru ca n-am mai stiut exact cata drojdie proaspata se foloseste la 500 g de faina si nici nu m-am mai uitat pe internet ca sa vad, asa ca va sfatuiesc sa puneti pe jumatate fata de cat am pus eu, adica 25 g. Pana la urma, chiar si asa, aluatul a fost bun si nu a mirosit a drojdie cum se spune ca se intampla de obicei.
Pentru umplutura m-am inspirat de la Merisor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g drojdie proaspata (dar mai bine 25 g pentru ca eu am gresit si am pus prea multa);
  • o lingura zahar;
  • 300 ml apa calda;
  • 500 g faina;
  • o lingurita sare;
  • 5 linguri ulei.
  • Umplutura:
  • 2 ardei kapia;
  • 140 g cascaval;
  • 8 oua;
  • doua linguri ulei;
  • jumatate de lingurita de sare;
  • 16 felii de bacon sandwich.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandvisuri cu omleta si bacon:

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar dupa ce s-a diluat se adauga apa calduta, circa 250 g de faina si o lingurita de sare. Se amesteca totul, incorporand treptat toata faina, iar pentru a face asta mai usor se ung mainile din cand in cand cu ulei.  Se formeaza o bila, care se pune la crescut, la loc cald, acoperind castronul cu o folie, apoi cu un prosop.

Ardeiul kapia se curata de cotor si seminte, se spala si se taie fasii scurte si subtiri.

Cascavalul se da pe razatoarea mare.

Se face o omleta din 4 oua, intr-o tigaie cu o lingura de ulei, adaugand si un praf de sare.

Dupa ce aluatul a crescut, se unge grill-ul electric cu ulei, se ia 1/4 din aluat si se intinde pe placa acestuia. Se adauga omleta, jumatate din ardeiul kapia, jumatate din cascavalul ras, 8 felii de bacon, iar la final se intinde o foaie facuta dintr-un sfert de aluat, unind ambele foi la margini cu ajutorul mainilor. Se porneste grill-ul si se lasa sa se coaca aluatul. Dupa ce sandvisul este gata, se ia de pe grill, iar acesta se opreste pentru a se racori. Se pregateste o alta omleta, la fel ca si prima, dupa care se face si celalalt sandvis, urmand aceiasi pasi ca la primul si folosind restul ingredientelor.

Dupa ce s-au racit, sandvisurile se taie in triunghiuri. Au rezultat 12 sandvisuri-triunghi. Se pastreaza in punga, la frigider, pentru a nu se usca.

TIPS-URI

1

Cel mai bine este sa le puneti in punga la scurt timp dupa ce au fost luate de pe grill pentru ca altfel se pot usca.

2

Nu le taiati calde pentru ca se vor incruda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvisuri cu omleta si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (17)

Rocsi 1

28.09.2016, 19:59

Ce sandwich-uri satioase si buneeee!

Andra_Constantinescu 1

29.09.2016, 13:32

Mulțumesc, Rocsi!

stefy_a 1

30.09.2016, 13:14

tare bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici