Sandwich-uri coapte, din aluat de paine si omleta cu de toate

de Merisor in Sandvisuri, 31 Aug 2014 | 28703 vizualizari

 

De obicei aceste sandwich-uri, eu le prepar cand plecam la drum lung, in excursie sau in vacanta.
Sunt atat de satioase, incat nu-ti mai trebuie altceva toata ziua.
De data aceasta le-am preparat la multicooker si le-am luat cu noi la tara, la cules de prune.

 

INGREDIENTE

Aluat pentru 3 sandwich-uri:

  • 350 gr faina
  • 100 ml lapte cald
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahat
  • 20 gr drojdie

Pentru 3 omlete:

  • 6 oua
  • 2 linguri lapte
  • 3 carnati de casa
  • 3 felii sunca presata
  • 240 gr ciuperci din conserva
  • 2 ardei kapia
  • 1 ceapa rosie
  • 50 gr unt pentru uns vasul
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich-uri coapte, din aluat de paine si omleta cu de toate:

Pentru aluat, frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol si le diluam cu lapte caldut, apoi adaugam o mana de faina si omogenizam.

Acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pentru 10 minute, pentru a creste maiaua.

Daca drojdia este buna, maiaua isi va dubla volumul in nici 10 minute.

Zaharul ajuta drojdia sa se umfle.

Peste maiaua crescuta, adaugam smantana tinuta la temperatura camerei si uleiul.

Omogenizam bine amestecul, adaugam sare si incepem sa incorporam treptat faina.

Framantam aluatul apoi il lasam la crescut, acoperit, pentru 10-15 minute.

Pentru omlete, pregatim ingredientele in felul urmator: ceapa o tocam solzisori, ciupercile le scurgem bine de zeama si le mai tocam, daca sunt prea mari, ardeiul il taiem rondele, la fel si carnatii, care au fost mai intai prajiti, iar sunca presata o taiem in cateva felii mai mici.

Ungem vasul multicookerului cu putin unt, il asezam in aparat si setam programul BOIL pentru 8 minute.

Impartim ingredientele in trei parti.

Cand se topeste untul, adaugam o parte din ingrediente si le imprastiem pe fundul vasului.

Mixam doua oua cu o lingura de lapte si le turnam peste ingredientele din vas.

Inghidem capacul si asteptam expirarea timpului, dupa care rasturnam omleta pe un platou si procedam in acest fel si cu celelalte doua omlete.

Aluatul crescut il impartim in trei parti, apoi fiecare parte o impartim in alte doua parti pe care le vom intinde pe masa de lucru in forma rotunda, putin mai mare decat dimensiunea omletei.

Intindem omleta peste una din parti si o acoperim cu partea cealalta de aluat.

Strangem bine marginile aluatului si asezam sandwich-ul astfel format in vasul multicookerului uns cu putin unt.

Punem vasul in aparat, selectam programul BAKE pentru 40 de minute la 150 de grade.

Dupa 25 de minute, intoarcem sandwich-ul pe partea cealalta.

Procedam in acest fel si cu celelalte sandwich-uri.

Este ceva de munca la ele, dar sunt foarte bune, copiii mei le prefera si in loc de pizza.

 

TIPS-URI

1

Se pot servi atat calde cu ketchup ca pa pizza, cat si reci.

2

Se pot adauga peste ele, calde, branzeturi rase sau cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich-uri coapte, din aluat de paine si omleta cu de toate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu broccoli si ardei in sos de smantana la multicooker Crock-Pot