Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne

de merisor in Sandvisuri, 3 Ian 2014 | 28679 vizualizari

 

Trebuia sa fac putina curatenie in frigider sa scapam de tot ce nu s-a mancat zilele acestea, asa ca am incropit niste placinte sau sandwich-uri, nici nu-mi dau seama ce sunt de fapt.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 250 ml lapte
  • 3 cartofi
  • 25 gr unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • apa pentru fiert cartofii

Pentru umplutura:

  • carne ramasa de la friptura: pulpe de pui, piept de pui, friptura de porc
  • 4 chiftelute
  • 2 buc snitele
  • 6 buc gogosari
  • 150 gr cascaval Delaco afumat
  • 2 linguri ketchup
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne:

Preparam un aluat ca de paine cu cartofi.

Imi place acest aluat ca iese foarte pufos.

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere cu putina sare.

Ii lasam pe foc pana cand incep sa se sfaram, cam 20-25 de minute, apoi scurgem apa si ii pasam impreuna cu untul si 5o ml lapte fierbinte.

Frecam drojdia impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam restul de lapte caldut si o mana de faina si lasam maiaua la crescut nu mai mult de 10 minute.

Amestecam maiaua cu piureul de cartofi caldut, adaugam doua oua, potrivim de sare, omogenizam si incepem sa incorporam faina.

Iese un aluat nu prea tare si putin lipicios, dar ne ajutam la finalul framantarii de putin ulei ca sa nu se mai lipeasca de maini, adica, ungem masa cu putin ulei, la fel si mainile.

Lasam aluatul la crescut 15 minute, timp in care pregatim umplutura.

Taiem carnea, chiftelutele si snitelele marunt, gogosarul il feliem, iar cascavalul il dam pe razatoare.

Impartim aluatul in doua parti si intindem pe rand cate o foaie din aluat pe masa unsa cu ulei, ungem foaia cu ketchup, asezam ingredientele pe jumatate din foaie, iar cealalta jumatate o pliem si lipim marginile.

Ungem tigaia cu putin ulei(eu am folosit-o pe cea pentru grill), o incindem pe foc timp de un minut, apoi asezam sandwich-ul in ea, il intepam cu o furculita si il acoperim cu un capac.

Prajim sandwich-ul cate 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste frumos si se coace aluatul bine. Il mai intoarcem daca este cazul de cateva ori de pe o parte pe alta.

Procedam la fel si cu celalalt sandwich.

Le servim calde alaturi de rosii sau cu o cana de iaurt.

Eu mai folosesc la umplutura acestor sandwich-uri si omleta, uneori.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne-0
Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne-1
Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne-2
Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne-3
Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne-4
Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne-5
Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne-6
Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne-7
Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne-8
Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne-9
Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne-10
Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne-11
Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne-12

COMENTARII (50)

merisor 1

01.02.2014, 16:34

Gabriela, multumesc de observatie, am trecut de doua ori "1 lingurita sare", deci trebuie 1 lingurita zahar

NicoNicolass 1

29.06.2014, 17:53

Hmmm lasa gura apa trebe sa fac si eu bunatatea asta

pity19 1

15.02.2015, 00:47

Super ideea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20