Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne

de Merisor in Sandvisuri, 3 Ian 2014 | 36426 vizualizari

 

Trebuia sa fac putina curatenie in frigider sa scapam de tot ce nu s-a mancat zilele acestea, asa ca am incropit niste placinte sau sandwich-uri, nici nu-mi dau seama ce sunt de fapt.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 250 ml lapte
  • 3 cartofi
  • 25 gr unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • apa pentru fiert cartofii

Pentru umplutura:

  • carne ramasa de la friptura: pulpe de pui, piept de pui, friptura de porc
  • 4 chiftelute
  • 2 buc snitele
  • 6 buc gogosari
  • 150 gr cascaval Delaco afumat
  • 2 linguri ketchup
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne:

Preparam un aluat ca de paine cu cartofi.

Imi place acest aluat ca iese foarte pufos.

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere cu putina sare.

Ii lasam pe foc pana cand incep sa se sfaram, cam 20-25 de minute, apoi scurgem apa si ii pasam impreuna cu untul si 5o ml lapte fierbinte.

Frecam drojdia impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam restul de lapte caldut si o mana de faina si lasam maiaua la crescut nu mai mult de 10 minute.

Amestecam maiaua cu piureul de cartofi caldut, adaugam doua oua, potrivim de sare, omogenizam si incepem sa incorporam faina.

Iese un aluat nu prea tare si putin lipicios, dar ne ajutam la finalul framantarii de putin ulei ca sa nu se mai lipeasca de maini, adica, ungem masa cu putin ulei, la fel si mainile.

Lasam aluatul la crescut 15 minute, timp in care pregatim umplutura.

Taiem carnea, chiftelutele si snitelele marunt, gogosarul il feliem, iar cascavalul il dam pe razatoare.

Impartim aluatul in doua parti si intindem pe rand cate o foaie din aluat pe masa unsa cu ulei, ungem foaia cu ketchup, asezam ingredientele pe jumatate din foaie, iar cealalta jumatate o pliem si lipim marginile.

Ungem tigaia cu putin ulei(eu am folosit-o pe cea pentru grill), o incindem pe foc timp de un minut, apoi asezam sandwich-ul in ea, il intepam cu o furculita si il acoperim cu un capac.

Prajim sandwich-ul cate 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste frumos si se coace aluatul bine. Il mai intoarcem daca este cazul de cateva ori de pe o parte pe alta.

Procedam la fel si cu celalalt sandwich.

Le servim calde alaturi de rosii sau cu o cana de iaurt.

Eu mai folosesc la umplutura acestor sandwich-uri si omleta, uneori.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Merisor 1

01.02.2014, 16:34

Gabriela, multumesc de observatie, am trecut de doua ori "1 lingurita sare", deci trebuie 1 lingurita zahar

NicoNicolass 1

29.06.2014, 17:53

Hmmm lasa gura apa trebe sa fac si eu bunatatea asta

pity19 1

15.02.2015, 00:47

Super ideea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun delicios