Sangria

de Dya Daniela Andrei in Cocktail, 22 Feb 2011 | 3707 vizualizari

 

Pentru serile reci de iarna,,,
Intrucat iarna se incapataneaza sa mai stea pe la noi m-am gandit sa va impartasesc o reteta care sa va mai incalzeaza in obraji :)

Nu stiu prea multe despre originea acestei bauturi,,, doar faptul ca provine din Spania unde se bea vara, ca racoritor (asta fiind o critica destul de acida adusa de un vizitator al blogului meu).

Asa ca tin sa mentionez un singur lucru:
aceasta reteta este inspirata dintr-o carticica si ma bucur ca precizeaza "se serveste fierbinte" :D deoarece, asa fierbinte, isi pastreaza toata aroma si te invaluie intr-un mod placut prin caldura si gust.
(Servita rece are consistenta nectarului)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru vin rosu
  • 3 portocale
  • 2 lamai
  • cuisoare
  • 2 batoane de scortisoara
  • 4-5 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sangria:

Spalam bine fructele.  Infingem cuisoarele in coaja portocalelor,  le taiem felii si le punem intr-un vas,  impreuna cu vinul, cu lamaile taiate in patru, cu zaharul si cu batoanele de scortisoara. Asezam vasul pe foc si aducem vinul la punctul de fierbere, amestecand din cand in cand. Luam vasul de pe foc (dupa ce a dat in clocot) si il lasam acoperit  aproximativ 10 minute pentru a se aromatiza.

Se serveste fierbinte!  Va doresc un sfarsit de iarna cald! :)


 

RETETA IN IMAGINI

Sangria-0
Sangria-1
Sangria-2
Sangria-3
Sangria-4
Sangria-5

COMENTARII (16)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

10.03.2011, 14:28

Da , asa este. Dar cum eram nestiutoare,,, am incercat reteta asa cum era in revista! Apoi m-am documentat si eu si am vazut care este reteta originala,,, insa mie mi-a placut si asa, cel putin fierbinte in mijlocul gerului

adry88

adry88 1

18.05.2011, 21:19

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

19.05.2011, 09:16

Multumesc Eduard

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!