Sangria

de yammy in Bauturi, 1 Dec 2009 | 3992 vizualizari

Sangria

 

Sangria este o bautura originara din Spania, facuta in principal din: vin rosu, fructe, miere sau indulcitor si foarte putin cognac sau brandy. Sangria este o bautura plina de vitamine, care se cere sa fie consumata rece. Te va face sa iti schimbi starea de spirit si iti va oferi energie cat pentru o escapada oriunde este soare si veselie, hotarata bineinteles in ultima clipa. Daca vrei o sangria mai slaba pui mai multe cuburi de gheata, daca vrei o sangria mai tare adaugi cognac.

 

INGREDIENTE

  •  2 l vin rosu (de Rioja sau orice vin rosu dulce si aromat 
  •  7-8 linguri zahar 
  •  3 lamai 
  •  4 portocale 
  •  2 piersici 
  •  2 pere 
  •  o ramura scortisoara 
  •  1/4 l apa minerala 
  •  50 ml brandy (sau cognac) 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sangria:

Vinul rece se pune intr-un recipient (carafa mare de sticla). Se adauga zaharul, lamiile si portocalele taiate felii, scortisoara, piersicile si perele curatate de coaja si taiate bucati mar; 

Cine doreste, poate pune si brandy sau cognac. Se amesteca si se da la frigider sa se raceasca bine; 

Se pune apa minerala inainte de servire si se serveste in pahare mari de vin, cu gheata in ele. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sangria" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pahare racoroase II