Saorma cu piept de pui

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2015 | 728 vizualizari

 

Șaorma, (scris și incorect shaorma) sau shawarma (din arabă: شاورما‎, shāwarmā) este o mâncare arăbească din zona Levantului.
Se spune că șaorma ar fi fost inventată (neoficial) de libanezi.
Șaorma este o mâncare preparată din felii subțiri, prăjite, de carne (de oaie, pui, curcan, vită) peste care se pun legume proaspete, legume murate și un sos special, întreaga compoziție învelindu-se într-un rulou din clătită sau foaie de pită.

Sursa: Wikipedia

 

INGREDIENTE

  • 4 lipii
  • piept de pui - 200 g
  • salata verde
  • castravete 
  • sos alb kebab Amora ( il puteti face de casa 100 ml iaurt, 1-2 catei usturoi, marar, sare, piper macinat).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saorma cu piept de pui:

Pieptul de pui taiat felii se condimenteaza cu sare si piper si cu condimentele dorite : paprika.....

Se prajeste intr-o tigaie sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte.

Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se taie fasii subtiri sau mai groase, dupa preferinta.

Incalziti lipiile la cuptor 5 minute.

Puneti salata, puiul prajit, sosul kebab si felii fine de castravete.

Rulati si serviti imediat - lipia si carnea calde, celelalte ingrediente reci .....o bunatate

Pofta Buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

sosul kebab il puteti face de casa : 100 ml iaurt, 1-2 catei usturoi, marar, sare, piper macinat

RETETA IN IMAGINI

Saorma cu piept de pui-0
Saorma cu piept de pui-1
Saorma cu piept de pui-2
Saorma cu piept de pui-3
Saorma cu piept de pui-4
Saorma cu piept de pui-5
Saorma cu piept de pui-6
Saorma cu piept de pui-7

COMENTARII (14)

Panacris

Panacris 1

03.08.2015, 22:32

Bunăăăă, pe gustul Zmeilor!

Catalina L

Catalina L 1

03.08.2015, 23:15

fa cantitate mare pentru ei

Gicuta69

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!