Sarailie

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 25 Noi 2012 | 6298 vizualizari

 

Un desert foarte aromat si dulce, ideal pentru o dupa-amiaza cu prietenii langa o cafeluta la ibric :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta,
  • 400 g nuci si migdale (migdale doar asa cateva de gust),
  • 2 albusuri de ou,
  • 200 g zahar,
  • 100 ml ulei,
  • 200 g miere,
  • scortisoara,
  • cuisoare.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarailie:

Foile de placinta le-am decongelat si le-am impartit astfel incat sa am cate 2 foi pt fiecare rulou.  

Cele 2 foi le-am uns cu ulei cu ajutorul unei pensule si le-am suprapus.  

Am procedat la fel cu toate foile.  

Am maruntit nuca si migdalele. Albusurile le-am batut cu zaharul si un praf de sare pana au devenit o spuma consistenta (care nu mai curge de pe vas).  

Am pus nucile peste albusuri si am omogenizat.  

Am umplut foile cu aceasta compozitie, am rulat si am pus in tava pe hartie de copt. Am lasat spatiu intre fiecare rulou.  

Eu am facut 5 rulouri mari, am calculat unul pt fiecare persoana, insa se pot taia foile de placinta pe jumatate si se pot face rulouri mai mici, in functie de preferinta.  

Le-am pus la copt la foc mic 25-30 de minute (pana au devenit rumene deasupra).   

Siropul l-am preparat din 100 ml apa calda in care am topit mierea si am pus scortisoara pudra si cuisoare.   

Cand au fost gata le-am scos hartia de copt si le-am pus siropul. Le-am lasat 5-10 minute in sirop, apoi am servit.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarailie 190375
retete culinare - Sarailie 190376
retete culinare - Sarailie 190377

COMENTARII (53)

jolygina 1

26.11.2012, 22:55

bune

Dana_Retetegg 1

26.11.2012, 23:05

Multumesc Teo

Dana_Retetegg 1

26.11.2012, 23:06

Merci Gina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55