SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE

de Panacris in Peste, 18 Apr 2015 | 12450 vizualizari

 

Au tot vorbit la TV zilele astea de scrumbia minunată de la Dunăre, îi spuneam lui Gabi, că pește din ăsta încă n-am mâncat, am tot cerut când am fost la mare, chipurile îl aveau în meniu, dar nu pentru perioada de vară ( Așa că Gabi, adică TataZmeu s-a dus la ”pescuit” și m-a liniștit. L-am curățat, l-am dat cu sare, i-am băgat în burtă rozmarin și lămâie așa am văzut la Motan, iar acum așteaptă cuminte grătarul. Azi i-a venit sorocul;) Tare bun, deși are multe oase, dacă e gătit bine nu se mai simt. Alături am preparat repejor o mămăliguță și o zeamă de saramură, și asta e premieră:d Una peste alta totul a fost minunat. Vă aduc rețeta de începător în ale saramurii de pește;) Pentru saramură m-am inspirat de la Ina și MVMih :D ;) Mulțumesc! :-*

 

INGREDIENTE

  • Scrumbie de Dunăre 4 bucăți cca. 1000 g,
  • Sare iodată,
  • Rozmarin proaspăt 4 crenguțe,
  • PENTRU SARAMURĂ:
  • Ardei kapia 2 bucăți,
  • Ceapă galbenă 3-4 bucăți,
  • Ardei iute verde 1 bucată,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Usturoi verde 2-3 fire,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Mix de piper (alb, roșu, negru, coriandru) 1 linguriță,
  • Sare iodată,
  • Pătrunjel verde ½ legătură,
  • Leuștean verde 1 fir,
  • roșii cubulețe ½ conservă de la SunFood
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE:

Peștele se curăță de solzi și intestine, se sărează pe interior și exterior, apoi se pune câte o crenguță de rozmarin în burta peștelui, și se lasă la rece, în frigider, acoperit într-un vas până a doua zi, sau minim 3 ore.

Peșetele se curăță de sarea în exces, apoi se crestează pe toată suprafața lui, asta ca să se prăjească și oasele bine :d, se coace pe grătar. Între timp se prepară saramura. Legumele se curăță se toacă mărunt, ideal ar fi fost să fie gătite pe grătar, dar n-am avut loc, așa că le-am copt în DryCooker;)

După ce s-au rumenit legumele, se transferă într-un vas, se adaugă apă, cca. 1000 ml., se asezonează de sare piper și foaie de dafin, se lasă la clocotit cca. 5 minute, după primul clocot, apoi se adaugă verdețurile tocate mărunt și se oprește focul. Se lasă acoperit până ce se servește lângă pește și un pui de mămăligă. Spor și succes! 

Daca ti-a placut reteta noastra "SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Peste cod (bacalhau) cu cartofi prajiti la cuptor