Saramura de crap ca-n Delta

de roxanabucataras in Crap / Caras, 24 Oct 2011 | 15525 vizualizari

 

Cea mai buna saramura de crap am mancat-o in Delta. M-am ambitionat si am incercat sa fac si eu, este preferata familiei mele! Va spun un secret: nu mi-a iesit ca cea din Delta, sssiiiiiitt, dar e tare buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 crap de 2kg
  • sare de bucatarie
  • 3 ardei grasi de 3 culori diferite
  • 3 rosii
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 2 ardei iuti mici , unul rosu, unul verde
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei
  • patrunjel, leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap ca-n Delta:

Eu am cumparat pestele gata curatat, doar l-am spalat foarte bine, i-am taiat capul, iar pe el l-am taiat pe jumatate - pe lung.

L-am sters foarte bine cu prosop de hartie sa nu se lipeasca sarea foarte tare de el.

Pentru ca l-am pregatit la tara la mami a mea, am incins focul in curte si l-am pus la fript pe un disc, pe pat de sare (nu foarte gros, atat cat sa acopere cat de cat discul). L-am intors de pe o parte pe alta pana s-a fript bine.

Am tocat legumele in forme diferite si mai mari, iar ardeiul iute l-am taiat pe lung. Usturoiul l-am presat. Intr-un vas am pus putin ulei, dupa ce s-a incins am adaugat toate legumele si piper, pe care le-am calit pana si-au lasat zeama. Am adaugat 2 cani de apa si le-am lasat la fiert. Am tocat verdeata.

Daca fiertura de legume este gata inaintea pestelui, opresti focul si cand e aproape gata pestele o mai dai intr-un clocot pentru ca trebuie sa fie foarte fierbinte cand o adaugam peste peste.

Crapul l-am pus intr-un vas mai mare, am adaugat fiertura de legume, patrunjelul si leusteanul tocat si le-am acoperit cu un capac pentru 10 minute.

L-am servit cu mamaliguta calda. A iesit delicios!!

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap ca-n Delta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MVMih 1

28.01.2012, 12:11

Mama miiaa ce splendoare!!!
O reteta chiar muncita
Si ca este buna tare
O bagam la favorita

roxanabucataras 1

01.02.2012, 13:44

multumesc frumos
foarte buna este intr-adevar....la partea cu muncitul n-am prea simtit ca a fost intreaga familie acasa si ne-am tot invartit pe langa gratar la povesti
daia o fi iesit asa buna ca a avut poveste

Rahela Velicu 1

04.01.2021, 00:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor in sos de vin pe pat de cartofi