Saramura de crap la gratar

de Sim0na in Crap / Caras, 12 Sep 2012 | 4234 vizualizari

 

Acest gratar a fost facut in mini-vacanta pe care am petrecut-o la Agapia. Bucatarii sefi au fost baietii (doar ei se pricep cel mai bine la invartit carnea pe gratar)... noi doar cu munca de jos :))
Va rugam sa ne iertati gratarul improvizat, dar de cca 6 luni de cand a fost cumparat, nu s-a incumetat nimeni sa il ansambleze... avand o sacosa de suruburi si o cutie de bete si fiare! :))

 

INGREDIENTE

  • 1 crap marisor (cca 2 kg)
  • 3 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 1 ardei capia
  • 2 ardei iuti
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura patrunjel
  • sare mare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap la gratar:

Pestele l-am curatat, spalat si transat, apoi l-am dat cu sare din abundenta si l-am lasat sa se odihneasca.

Legumele le-am spalat, sters si pus pe gratarul incins. Patrunjelul l-am tocat marunt si l-am pus in putina apa. Cand rosiile si ardeii s-au copt le-am curatat de coaja si le-am tocat marunt. Cepei i-am indepartat prima foaie (cea arsa) si am tocat-o si pe ea marunt. Toate legumele le-am adaugat peste patrunjelul tocat.

Cat am pregatit saramura, pestele era deja pe gratar.. fiind invartit cu mare grija de specialistul in gratare :)

Cand pestele a fost gata l-am adaugat peste legume si l-am lasat cateva minute sa se amestece aromele.

O bunatate!!!!

Langa peste, noi am mai avut niste cabanosi, pe care i-am servit cu cartofi copti cu unt si dovlecel pe gratar (un pic cam ars, dar bun).

 

 

RETETA IN IMAGINI

Saramura de crap la gratar-0
Saramura de crap la gratar-1
Saramura de crap la gratar-2
Saramura de crap la gratar-3
Saramura de crap la gratar-4
Saramura de crap la gratar-5
Saramura de crap la gratar-6
Saramura de crap la gratar-7
Saramura de crap la gratar-8
Saramura de crap la gratar-9
Saramura de crap la gratar-10
Saramura de crap la gratar-11

COMENTARII (23)

Lau

Lau 1

13.09.2012, 14:56

adry88

adry88 1

13.09.2012, 17:06

mihasara

mihasara 1

19.10.2012, 10:16

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!