Saramură de macrou

de Panacris in Peste, 20 Ian 2013 | 4789 vizualizari

 

E prima oară când gătesc macrou;) După lungi căutări pe site, am descoperit senzaționala saramură de macrou a Oanei;) Așa că am ”purces” la treabă!

 

INGREDIENTE

  • macrou proaspăt 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • rozmarin,
  • ulei de măsline,
  • ceapa galbenă 2 bucăți,
  • ardei verde 2 bucăți,
  • morcovi baby 6 bucăți,
  • usturoi 4 căței,
  • roșii în bulion 1 borcan,
  • vin alb demisec 250 ml,
  • pătrunjel verde,
  • ardei iute 2 bucăți.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramură de macrou:

Peștele se curăță de intestine, se taie capul, se spală în apă rece, se crestează pe  alocuri, se condimentează cu sare, piper și rozamrin, apoi se lasă la rce cca. 10 minute.  Între timp se prepară zeama de saramură! Ceapa și ardeiul, se curăță, se toaca mărunt, apoi se pun la dinstiuit, cu puțin ulei și apă. După ce s-au înmuiat, se adaugă roșiile, morcovii, verdeața și ardeiul iute, tocate mărunt, completându-se cu vin alb demisec, lăsîndu-se la fiert cca. 10 minute, până se îmbină gusturile. La final se adaugă usturoiul pisat. Peștele se prăjește pe grătarul incins, uns cu puțin ulei de măsline, cca. 5 minute pe fiecare parte. După ce s-a prăjit se pune în zeama de saramură și se servește cu mămăligă sau pâine, după gustul fiecăruia. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură de macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

adry88 1

21.01.2013, 10:01

Sim0na 1

21.01.2013, 11:31

bunut tare

RuxyRux 1

21.01.2013, 18:29

O reteta grozava..saramura-i gata banuiesc ca si mamaliguta...vin la masa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ton, iaurt si faina de gris