Saramura de macrou

de MotanLaOale in Peste, 21 Oct 2014 | 2438 vizualizari

 

Foarte buna a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 1 macrou
  • 1 ardei
  • 1 gogosar
  • 2 rosii
  • 4-5 rosii chery
  • 5 catei usturoi
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de macrou:

Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati.

Pestele se curata, se spala si se sterge de apa.

Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul mic si se presara un strat de sare grunjoasa.

Se pune pestele pe sare si se prajeste pe ambele parti pana este facut.

Intre timp se pune o olita cu apa la fiert.

Se pun in olita ceapa, ardeiul, gogosarul, rosiile curatate si tocate si se fierb 10-12 minute.

Se pune si verdeata si se mai fierbe 5 minute.

Se potriveste de sare si se da deoparte de pe foc.

Se pun si cateii de usturoi tocati marunt.

Cand pestele este gata facut se pune intr-un vas si se toarna peste el zeama fierbinte.

Se lasa 10-15 minute si se poate servi.

 Se serveste cu mamaliga.

 

 

 

TIPS-URI

1

Merge foarte bine cu ardei iute daca va place.

2

Daca se face pe gratar, alaturi de peste se pot coace si ardeii si rosiile pentru un alt gust.

RETETA IN IMAGINI

Saramura de macrou-0
Saramura de macrou-1
Saramura de macrou-2
Saramura de macrou-3
Saramura de macrou-4
Saramura de macrou-5
Saramura de macrou-6
Saramura de macrou-7
Saramura de macrou-8
Saramura de macrou-9
Saramura de macrou-10
Saramura de macrou-11
Saramura de macrou-12
Saramura de macrou-13
Saramura de macrou-14
Saramura de macrou-15
Saramura de macrou-16
Saramura de macrou-17
Saramura de macrou-18
Saramura de macrou-19
Saramura de macrou-20

COMENTARII (21)

Ksenya 1

22.10.2014, 10:35

da,daca se face pe gratar merg si pentru dukanezi. Faina reteta!

mirela0911 1

23.10.2014, 19:29

Ce bunatate!

MotanLaOale 1

23.10.2014, 21:10

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04