Saramura de pastrav

de Sylvia in Pastrav, 18 Dec 2010 | 32497 vizualizari

 

O mancare romaneasca plina de arome si culoare, binevenita la orice ocazie si care imbraca parca de minune haina iernii ....o gasesc foarte potrivita si pentru mesele de Sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • pastrav, sare, piper
  • pentru saramura:
  • o cana de apa,
  • o creanga de cimbru uscat,
  • 2 foi de dafin,
  • sare,
  • piper,
  • o jumatate de ceapa taiata fasii fine,
  • cateva fasii de ardei colorat,
  • o lingura de pasta de rosii,
  • o rosie taiata rondele,
  • un catel sau doi de usturoi,
  • cateva rondele de ardei iute
  • verdeata aromata: âtrunjel verde si marar prefer eu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pastrav:

  Se curata si se pregatesc pestii, uscandu-i bine la final. Eu personal ii pensulez cu ulei de masline si ii condimentez bine si pe interior cu sare si piper.

  Se face pestele la gratar pe foc mic. Intre timp pregatim saramura intr-un vas mai mare in care sa incapa apoi pestii. Intr-o cana de apa am pus crenguta de cimbru si foile de dafin . Adaugam sare, piperul boabe,  pasta de rosii si legumele taiate fasii si lasam sa coloteasca incet.

   Dupa ce peste este facut bine pe gratar il punem in saramura si mai lasam sa clocoteasca incet cateva minute. La final adaugam rondele de arei iute si usturoiul, acoperim cu un capac si mai lasam un minut.

   Se serveste cu sos si verdeata proaspat maruntita presarata peste el si binenteles nelipsita mamaliga . Deja ma gandesc la masa de Sarbatori :) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pastrav" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sylvia 1

03.04.2011, 21:51

Clauss ma bucur tare ca ti-a placut reteta si multumesc mult de laude, imi face placere cand cineva testeaza o reteta si e multumit

clauss 1

02.06.2011, 22:33

astazi voi prepara din nou pastrav. multumim pentru super-reteta

symo 1

06.04.2012, 22:33

adevarat,pozele arata super,ai talent si cred ca si pasiunea ta este mare pt gatit.ce parere ai de concursul :MasterChef??

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav somonat cu sos exotic picant