Saramura de peste

de raus in Peste, 21 Noi 2010 | 7544 vizualizari

 

Se folosesc mai multe feluri de peste.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 carasi mari
  • 2-3 marlitze(stiuci mici)                                                                                  
  • 2-3 fileuri de novac                                                                                        
  • 2 capatzani de usturoi                                                                                    
  • 3 ardei iutzi                                                                                              
  • 1crengutza de cimbru                                                                                      
  • 2 capatzani de usturoi                                                                                     
  • 300 ml.suc de rosii                                                                                         
  • sare,piper                         
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Pestele se curata,se spala dar nu se sareaza si se lasa la scurs.Se incinge plita sau un disc cu picioare si se presara sare grunjoasa.Cand plita frige foarte tare,se aseaza pestele si se frige pe ambele parti.Separat se fierbe apa(cam 2 litri) cu cimbrul si ardeii.Cand a clocotit,se adauga usturoiul si sucul de rosii.Cand e gata,pestele se desprinde usor de pe plita si se aseaza intr-o cratitza si se adauga zeama.Se mai pune o data la un clocot scurt si mai adaugam piperul daca mai e nevoie.Se serveste cu mamaliguta, ardei iute si mujdei de usturoi cu rozmarin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

22.11.2010, 11:03

dau la schimb cu saramura de crap ce zici?

raus 1

22.11.2010, 15:58

daca e crap de dunare...cum sa nu...stiuca e prinsa de mine la dunare,iar carasul si novacul... de la piatza

gaby_gabytza 1

26.09.2011, 07:54

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chefal la gratar cu saramura