Saramura de peste olteneasca

de Dya Daniela Andrei in Crap / Caras, 23 Mar 2011 | 5254 vizualizari

 

Va prezint o alta varianta de a pregati saramura de peste. Prima data am servit-o la Eselnita, poarta spre Cazanele Dunarii :) si mi-a placut foarte mult! Poate si pentru ca eram in luna de miere :P
Spun "altfel" pentru ca la mine in familie nu se obisnuieste a se pune rosii sau ardei in saramura. Dar asta, vedem mai tarziu,,, :)

(e o reteta mai veche, de aceea imaginile intermediare lipsesc)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de crap (sau orice alt peste proaspat)
  • 4-5 cepe potrivite
  • 4-5 ardei rosii (capia sunt mai gustosi) sau gogosari
  • 1 ardei iute
  • 2-3 rosii (se poate folosi si bulion)
  • lamaie
  • o capatana de usturoi
  • condimente (sare, piper, foi de dafin, cimbru, rozmarin, busuioc)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste olteneasca:

Taiem pestele bucati, il saram si il punem la prajit.
Taiem ceapa si ardeiul (bucati mai marisoare) si le calim in cateva linguri de ulei de masline. Cand sunt gata, le punem intr-o tava de aragaz, asezam pestele deasupra, rosiile date pe razatoare, ardeiul iute (taiat feliute)  si condimentele (sare, piper, foi de dafin, cimbru, rozmarin, busuioc). Se baga la cuptor pentru 25-30 de minute. Intre timp pregatim  mujdeiul de usturoi (pisam usturoiul impreuna cu sare si ulei pana cand capata consistenta cremoasa, si, se adauga putina apa). Scoatem pestele din cuptor, adaugam, deasupra, mujdeiul si feliile de lamaie si il mai lasam la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste cu mamaliguta! Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Saramura de peste olteneasca 94071
retete culinare - Saramura de peste olteneasca 94072
retete culinare - Saramura de peste olteneasca 94073

COMENTARII (43)

MVMih 1

28.03.2011, 15:49

Tare buna reteta. Mai ales ca este cu crap, unul din favoritii mei.

Dya Daniela Andrei 1

28.03.2011, 17:19

MVMih multumesc. Ma bucur ca iti place!

adry88 1

06.05.2011, 16:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S