Saramura de pui

de Criss in Pui, 11 Apr 2016 | 11383 vizualizari

 

Saramura de pui este un fel de mancare de provenienta olteneasca, nu se pregateste in ardeal, dar noua ne place foarte tare mai ales usor picanta. De fapt saramura se face iute de-a binelea, dar eu o prefer doar picanta. E o reteta simpla, dar necesita ceva timp pentru ca legumele trebuie coapte si curatate inainte de a fi gatite, dar rezultatul e pe masura asteptarilor.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui dezosate
  • 1 ceapa mica
  • 3 ardei kapia
  • 3 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • o legatura mica patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 500 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pui:

Pentru aceasta reteta eu am preferat pulpele dezosate, pentru ca se pregatesc mai usor intr-o tigaie grill. Dar puteti folosi foarte bine si pulpe cu os sau pui intreg. Ideea e ca pe o tigaie grill pulpa dezosata se prajeste mai bine.
Asadar, carnea se pune pe gratar sau in tigaia grill si se prajeste pe ambele parti.
Legumele (ardeii, rosiile si ardeiul iute) se coc pe o plita apoi se curata de coaja si se toaca marunt.
Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o cratita cu putin ulei.

Se toarna apa si in momentul in care incepe sa fiarba, se adauga legumele tocate marunt. Se fierbe saramura 10 minute, apoi se adauga sare, piper si usturoi zdrobit si se pun feliile de carne prajita. Se mai lasa 5 minute pe foc, dupa care se pune patrunjelul tocat, se stinge focul si se lasa cratita acoperita 30 minute. Se serveste cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui