Saramura de pui

de Criss in Pui, 11 Apr 2016 | 2026 vizualizari

 

Saramura de pui este un fel de mancare de provenienta olteneasca, nu se pregateste in ardeal, dar noua ne place foarte tare mai ales usor picanta. De fapt saramura se face iute de-a binelea, dar eu o prefer doar picanta. E o reteta simpla, dar necesita ceva timp pentru ca legumele trebuie coapte si curatate inainte de a fi gatite, dar rezultatul e pe masura asteptarilor.

 

INGREDIENTE

  • (4 portii)
  • -4 pulpe de pui dezosate
  • -1 ceapa mica
  • -3 ardei kapia
  • -3 rosii
  • -3 catei de usturoi
  • -1 ardei iute
  • -o legatura mica patrunjel
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -500 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pui:

 Pentru aceasta reteta eu am preferat pulpele dezosate, pentru ca se pregatesc mai usor intr-o tigaie grill. Dar puteti folosi foarte bine si pulpe cu os sau pui intreg. Ideea e ca pe o tigaie grill pulpa dezosata se prajeste mai bine.
Asadar, carnea se pune pe gratar sau in tigaia grill si se prajeste pe ambele parti.
Legumele (ardeii, rosiile si ardeiul iute) se coc pe o plita apoi se curata de coaja si se toaca marunt.
Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o cratita cu putin ulei.

Se toarna apa si in momentul in care incepe sa fiarba, se adauga legumele tocate marunt. Se fierbe saramura 10 minute, apoi se adauga sare, piper si usturoi zdrobit si se pun feliile de carne prajita. Se mai lasa 5 minute pe foc, dupa care se pune patrunjelul tocat, se stinge focul si se lasa cratita acoperita 30 minute. Se serveste cu mamaliga.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Saramura de pui 437985
retete culinare - Saramura de pui 437986
retete culinare - Saramura de pui 437987
retete culinare - Saramura de pui 437988
retete culinare - Saramura de pui 437989

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

12.04.2016, 20:51

Criss 1

13.04.2016, 08:57

jolygina 1

14.04.2016, 13:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S