Saramura de pui

de Miha in Pui, 9 Iul 2010 | 7856 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui
  • 2 rosii
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 ardei iute
  • 6 catei usturoi
  • 3 linguri otet din vin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita tarhon uscat
  • telina verde
  • patrunjel verde
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pui:

Copanelele curatate si spalate se cresteaza din loc in loc cu un cutit bine ascutit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se pun la fript pe un gratar. Se rumenesc bine pe ambele parti.

Alaturi de carne se vor coace si rosiile si ardeiul iute.

Intr-o cratita se pune 1 cana de apa la fiert. Cand da in clocot se pun rosiile curatate de pielita si taiate cubulete, sucul de rosii, ardeiul tocat mare, leusteanul, tarhonul si otetul. Se fierbe 10 minute, timp in care se potriveste gustul de sare si piper.

Usturoiul se piseaza si se face un mujdei cu cele 2 linguri de ulei de masline. Se toarna peste copanelele ce le-am pus intr-un vas termorezistent.Acoperim totul cu zeama de legume fierbinte. Se presara cu patrunjel verde tocat si se lasa carnea in jur de jumatate de ora sa se impregneze cu arome.

Se serveste calduta, cu mamaliguta fierbinte.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Saramura de pui 40735
retete culinare - Saramura de pui 40736

COMENTARII (29)

rivka 1

23.07.2010, 23:39

e super gustoasa....dar nu mananca sotul (ii place dar nu se poate sa miroasa asa la serviciu a usturoi )...ca miroase si a doua zi, si numai pt mine nu fac .

Miha 1

24.07.2010, 10:26

Rivka, ii faci in week-end. Asta daca nu aveti vreun gand de...pupaturi.

rivka 1

24.07.2010, 10:50

da nu-i vb numai de pupaturi dar in general sotul lucreaza si sambata si de multe ori si duminica! asta e...si mie imi plac fff mult mancarurile astea cu gust, romanesti, cu usturoi, picante, sa te piste pe limba, dar nu se poate, de cateva ori am mancat in timpul sapt cu sotul in oras doner kebab de la islamit, cu sos de usturoi de ala fad pt mine ca nici nu-i simteam gustul obisnuita noi romanii cum turnam usturoi in belsug...si cu spalat pe dinti, cu apa de gura cu totul i s-a facut observatie/intrebare : ai mancat usturoi? haha, deci daca ei aici NU CONSUMA sa stii ca miroasa imediat ....daca mananci tu si nu poti sa-ti permiti la serviciu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L