Saramura de pui

de Miha in Pui, 9 Iul 2010 | 11925 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui
  • 2 rosii
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 ardei iute
  • 6 catei usturoi
  • 3 linguri otet din vin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita tarhon uscat
  • telina verde
  • patrunjel verde
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pui:

Copanelele curatate si spalate se cresteaza din loc in loc cu un cutit bine ascutit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se pun la fript pe un gratar. Se rumenesc bine pe ambele parti.

Alaturi de carne se vor coace si rosiile si ardeiul iute.

Intr-o cratita se pune 1 cana de apa la fiert. Cand da in clocot se pun rosiile curatate de pielita si taiate cubulete, sucul de rosii, ardeiul tocat mare, leusteanul, tarhonul si otetul. Se fierbe 10 minute, timp in care se potriveste gustul de sare si piper.

Usturoiul se piseaza si se face un mujdei cu cele 2 linguri de ulei de masline. Se toarna peste copanelele ce le-am pus intr-un vas termorezistent.Acoperim totul cu zeama de legume fierbinte. Se presara cu patrunjel verde tocat si se lasa carnea in jur de jumatate de ora sa se impregneze cu arome.

Se serveste calduta, cu mamaliguta fierbinte.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

rivka 1

23.07.2010, 23:39

e super gustoasa....dar nu mananca sotul (ii place dar nu se poate sa miroasa asa la serviciu a usturoi )...ca miroase si a doua zi, si numai pt mine nu fac .

Miha 1

24.07.2010, 10:26

Rivka, ii faci in week-end. Asta daca nu aveti vreun gand de...pupaturi.

rivka 1

24.07.2010, 10:50

da nu-i vb numai de pupaturi dar in general sotul lucreaza si sambata si de multe ori si duminica! asta e...si mie imi plac fff mult mancarurile astea cu gust, romanesti, cu usturoi, picante, sa te piste pe limba, dar nu se poate, de cateva ori am mancat in timpul sapt cu sotul in oras doner kebab de la islamit, cu sos de usturoi de ala fad pt mine ca nici nu-i simteam gustul obisnuita noi romanii cum turnam usturoi in belsug...si cu spalat pe dinti, cu apa de gura cu totul i s-a facut observatie/intrebare : ai mancat usturoi? haha, deci daca ei aici NU CONSUMA sa stii ca miroasa imediat ....daca mananci tu si nu poti sa-ti permiti la serviciu.

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la punga