Saratele

de Rux in Aperitive / Garnituri, 26 Oct 2011 | 14939 vizualizari

 

Imi plac saratelele...si-mi place sa le reinventez in fel si chip....delicioase... si dau si-o bere rece sa mearga perfect!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr branza de vaci
  • 350 gr smantana
  • 200 gr branza feta
  • 100 gr cascaval
  • 3 oua
  • 200 gr unt moale
  • 100 gr emmental( parmezan)
  • aproximativ 900 gr faina
  • 1 lingura de sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • chimen
  • Pentru uns:
  • 3-4 galbenusuri
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Untul moale , ouale, cascavalul ras, branza feta, branza de vaci, smantana se amesteca bine apoi se adauga cate putina faina si se framanta aluatul adaugand si uleiul de masline, sarea si restul de faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. E posibil sa mai aveti nevoie de putina faina.

Cand aluatul este gata se intinde  foaia presarand  putina faina pe suprafata de intins( eu am intins pe o foaie de copt). Foaia trebuie sa fie destul de grosuta.

Taiem saratelele dupa dorinta( eu am taiat cu rotita de pizza).

Le ungem cu ou le presaram cu chimen si emmental sau parmezan ras si le coacem in jur de 25-30 de minute.

Sunt delicioase si daca va apucati de rontait...nu va mai opriti...

 

RETETA IN IMAGINI

Saratele-0
Saratele-1
Saratele-2
Saratele-3
Saratele-4
Saratele-5
Saratele-6
Saratele-7

COMENTARII (30)

mena29 1

29.10.2011, 20:20

Pentru mine mai ai?

bettyC 1

10.12.2011, 16:34

vreau si euuuu

Rux 1

10.12.2011, 16:35

Hay Betty esti o draguta foarte

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04