Saratele

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2010 | 7291 vizualizari

 

Am vazut reteta la Lily_Musat , am injumatatit cantitatile, am mai adaugat ceva in plus si au iesit niste saratele delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 125 g branza sarata
  • 75 ml ulei
  • 100 ml apa calda
  • 250 g faina
  • 1 lingurita cu drojdie uscata
  • boia dulce
  • chimen
  • un varf de lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Am pus toate ingredientele la masina de paine si am selectat programul de framantare si dospire.

Cand a fost gata l+am impartit in bilute potrivite, apoi le-am copt la aparatul de vafe pana s-au rumenit (neuns in prealabil).

 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa iasa nu foarte crocante, puteti adauga un varf de cutit de bicarbonat de amoniu in compozitie.

2

Eu am avut o telemea de vaca nu prea sarata, de aceea am mai completat cu sare. Dar de exemplu in cazul branzei de oi care e mai sarata, nu mai e nevoie de sare suplimentar.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Saratele 17003
retete culinare - Saratele 17004
retete culinare - Saratele 17005
retete culinare - Saratele 17006
retete culinare - Saratele 17007
retete culinare - Saratele 17008

COMENTARII (12)

madi_marin 1

12.02.2010, 09:41

Fetelor...ma bucur ca va plac. nici aparatul nu e scump. eu l-am comandat la Quelle....

Miha 1

12.02.2010, 10:14

Mai exista Quelle? Auzisem ca-s pe cale de faliment. Si eu tot de la ei am luat aparatul, acu vreo 2 ani. Maiiii...cred ca mai bine fac covrigei.

madi_marin 1

12.02.2010, 13:37

mai exista Quelle...eu anul trecut mi-am luat aparatul...... buni si covrigeii....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: