Saratele

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 11 Aug 2013 | 4285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 2 linguri apa calduta
  • 4 linguri smantana
  • 1 galbenus
  • 1 cubulet drojdie proaspata (25 g)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • In plus:
  • 1 ou
  • susan
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul.

Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa.

Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, untul, sarea si drojdia.

Faramitam totul cu degetele pana obtinem un aluat precum pesmetul.

Adaugam smantana si incepem sa framantam bine aluatul timp de 5 minute.

Acoperim apoi vasul si il lasam sa se odihneasca 15 minute.

Impartim aluatul in 4 bucati.

Pe blatul de lucru presarat cu faina, intindem din fiecare bucata cate o foaie subtire de cca 5 mm.

Taiem foaia pe margini cu un cutit ca sa obtinem un dreptunghi.

Taiem foaia in fasiute inguste folosind cutitul.

Ungem apoi foaia cu oul batut cu un praf de sare si presaram peste unele susan, peste altele oregano uscat (eu am combinat susanul cu oregano, au iesit super!) apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Se pastreaza in caserole.

Se pot servi alaturi de o bere rece.

Spor la rontait!

TIPS-URI

1

Din aceste ingrediente obtinem 4 tavi de saratele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saleuri