Saratele cu cascaval

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2013 | 9980 vizualizari

 

Va aduc si eu reteta mea de saratele pe care le fac de ani de zile...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr cascaval
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 200 gr untura
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 200 gr smantana
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 2-3 lingurite sare
  • 1 kg faina
  • pt decor:
  • seminte chimen
  • 1 albus
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu cascaval:

Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam, oul intreg, galbenusul, smanatana, sarea, drojdia dizolvata in lapte, untura. Amestecam cu o lingura toate ingredientele. Pt ca acum am un ajutor in bucatarie si anume masina de paine, am zis sa nu ma muncesc prea tare, asa ca am pus masina la lucru sa framante in locul meu. Pt asta aveti nevoie de o masina de paine mare cu 2 malaxoare.

Deci, compozitia pe care am amestecat-o, am pus-o in masina de paine, am adaugat untul moale, din care am pus cate o lingura ici colo in masina, iar la final faina. Puneti prima oara jumatate de kg de faina, iar dupa cateva minute, adaugati si restul de faina.

Masina mea de paine are program special de framantat de 15 minute, asa ca am setat masina sa framante de 2 ori aluatul.

Dupa framantare am rasturnat aluatul intr-un castron incapator si l-am lasat la loc caldut acoperit pt 30-40 minute.

Impartiti aluatul in sferturi, luati cate o bucata si o intindeti pe masa de lucru cu sucitorul. Cu un cutit de pizza cu marginile zimtate, taiati aluatul in fasii late de grosimea unui deget. Asezati fiecare fasie in tava tapetata cu hartie de copt, presarati pe deasupra seminte de chimen si ungeti cu albus de ou batut spuma cu un praf de sare. Dati tava la cuptorul incins la 200 grade pt 10-15 minute, pana devin rumene deasupra. Procedati la fel cu toate pana terminati aluatul.

Pofta buna la rontait!!

 

TIPS-URI

1

aluatul avand grasime si unt, de preferat este sa nu va grabiti cu dospitul, adica sa-l puneti pe calorifer sau in cuptor la temperatura mica

2

nu este nevoie sa infainati masa de lucru pt ca aluatul contine suficienta grasime

3

le faceti cat de groase si cat de late doriti, important este sa le coaceti la temperatura mare sa devina crocante

RETETA IN IMAGINI

Saratele cu cascaval-0
Saratele cu cascaval-1
Saratele cu cascaval-2
Saratele cu cascaval-3
Saratele cu cascaval-4
Saratele cu cascaval-5
Saratele cu cascaval-6
Saratele cu cascaval-7
Saratele cu cascaval-8
Saratele cu cascaval-9
Saratele cu cascaval-10
Saratele cu cascaval-11
Saratele cu cascaval-12
Saratele cu cascaval-13
Saratele cu cascaval-14

COMENTARII (27)

Corinuta

Corinuta 1

22.12.2013, 21:26

diaconta

diaconta 1

26.12.2013, 23:30

babi5

babi5 1

17.12.2014, 19:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!