Aperitiv saratele cu cascaval

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2013 | 16963 vizualizari

 

Va aduc si eu reteta mea de saratele pe care o fac de ani de zile.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr cascaval
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 200 gr untura
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 200 gr smantana
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 2-3 lingurite sare
  • 1 kg faina
  • Decor:
  • seminte chimen
  • 1 albus
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu cascaval:

Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Adaugam oul intreg, galbenusul, smanatana, sarea, drojdia dizolvata in lapte si untura. Amestecam cu o lingura toate ingredientele. Pentru ca acum am un ajutor in bucatarie si anume masina de paine, am zis sa nu ma muncesc prea tare, asa ca am pus masina la lucru sa framante in locul meu. Pentru asta aveti nevoie de o masina de paine mare cu 2 malaxoare.

Deci, compozitia pe care am amestecat-o, am pus-o in masina de paine, am adaugat untul moale, din care am pus cate o lingura ici colo in masina, iar la final faina. Puneti prima oara jumatate de kg de faina, iar dupa cateva minute, adaugati si restul de faina.

Masina mea de paine are program special de framantat de 15 minute, asa ca am setat masina sa framante de 2 ori aluatul.

Dupa framantare am rasturnat aluatul intr-un castron incapator si l-am lasat la loc caldut acoperit pentru 30-40 minute.

Impartiti aluatul in sferturi, luati cate o bucata si o intindeti pe masa de lucru cu sucitorul. Cu un cutit de pizza cu marginile zimtate, taiati aluatul in fasii late de grosimea unui deget. Asezati fiecare fasie in tava tapetata cu hartie de copt, presarati pe deasupra seminte de chimen si ungeti cu albus de ou batut spuma cu un praf de sare. Dati tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 10-15 minute, pana devin rumene deasupra. Procedati la fel cu toate pana terminati aluatul.

Pofta buna la rontait!

TIPS-URI

1

Aluatul avand grasime si unt, de preferat este sa nu va grabiti cu dospitul, adica sa-l puneti pe calorifer sau in cuptor la temperatura mica.

2

Nu este nevoie sa infainati masa de lucru pentru ca aluatul contine suficienta grasime si nu se lipeste.

3

Le faceti cat de groase si cat de late doriti, important este sa le coaceti la temperatura mare sa devina crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv