Saratele cu mac si susan

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 24 Noi 2012 | 1624 vizualizari

 

Saratele fragede si gustoase, cu mac si susan, special pentru voi intr-o zi friguroasa de noiembrie.

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina la pachet,
  • 2 lingurite de sare,
  • 2 oua,
  • 100 ml lapte (dulce sau acru),
  • 700 g faina,
  • 1 praf de copt,
  • 2 lingurite otet,
  • susan,
  • mac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu mac si susan:

Intr-un bol mare punem faina si margarina taiata cubulete. Margarina trebuie tinuta 1 ora inainte la temperatura camerei.  

Amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam sarea, ouale, laptele si apoi praful de copt stins cu otet.  

Framantam aluatul timp de cateva minute, apoi il punem intr-o folie de plastic la frigider. Il lasam aprox. 20-30 de min.  

Pe masa de lucru punem faina si o intindem uniform. Luam bucati potrivite din aluat si le intindem cu un sucitor.  

Taiem aluatul in ce forme dorim, eu am folosit o forma de biscuiti si am facut pestisori.  

Am uns pestisorii cu o pensula cu apa (sau galbenus de ou daca doriti) si am pus deasupra susan si mac.  

I-am asezat pe hartie de copt in tava si i-am pus la cuptorul preincalzit, la foc mic, 15-20 de minute.  

Sunt niste saratele excelente atat calde cat si reci.

 

RETETA IN IMAGINI

Saratele cu mac si susan-0
Saratele cu mac si susan-1
Saratele cu mac si susan-2

COMENTARII (32)

Dana_Retetegg 1

24.11.2012, 23:04

la fel si eu Rocsi

georgiana24 1

19.01.2013, 20:01

arata bine.....cred ca am sa fac si eu in seara asta

Dana_Retetegg 1

19.01.2013, 22:50

Mult spor..si pofta daca le-ai facut deja

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41