Saratele cu mozzarella si parmezan

de MyCookingLife in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2011 | 10146 vizualizari

 

Incredibil de fragede, gustoase, perfecte pentru o gustare sau aperitiv! Eu mereu fac cel putin cantitate dubla.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g mozzarella rasa
  • 100 g unt topit
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare grunjoasa
  • mac
  • susan
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingura lapte
  • cascaval ( mozzarella) ras pentru crusta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu mozzarella si parmezan:

Se amesteca faina, praful de copt si branzeturile. Se incorporeaza untul topit,  se adauga smantana, apoi oul si se framanta bine.  La sfarsit se framanta "chitind" aluatul ca pe o patura, pentru a se forma foitaj. Se pune la rece intr-o folie de impachetat pentru 30 minute (in ultimele 5-10 minute chiar la congelator).

Se intinde o foaie pe hartie de pergament, se taie marginile pentru a obtine un dreptunghi / patrat, apoi se taie fasii subtiri, dupa care se portioneaza fasiile in bastonase mai mici. Se ung cu ou amestecat cu lapte cu ajutorul unei pensule, se presara sare grunjoasa, apoi mac sau susan si la sfarsit se rade cascaval pe razatoarea mica. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc  mediu 10 minute, apoi la foc mic inca 10-15 minute.

TIPS-URI

1

1. Se pot rasuci cand se aseaza in tava - pentru aspect.

2

2. Se poate adauga in compozitie boia dulce, chilli, oregano sau busuioc macinat - atunci cand sunt servite ca aperitiv

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu mozzarella si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu branza