Saratele cu mozzarella si parmezan

de MyCookingLife in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2011 | 4107 vizualizari

 

Incredibil de fragede, gustoase, perfecte pentru o gustare sau aperitiv! Eu mereu fac cel putin cantitate dubla.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g parmezan ras
  • 100 g mozzarella rasa
  • 100 g unt topit
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare grunjoasa
  • mac
  • susan
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingura lapte
  • cascaval ( mozzarella) ras pentru crusta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu mozzarella si parmezan:

Se amesteca faina, praful de copt si branzeturile. Se incorporeaza untul topit,  se adauga smantana, apoi oul si se framanta bine.  La sfarsit se framanta "chitind" aluatul ca pe o patura, pentru a se forma foitaj. Se pune la rece intr-o folie de impachetat pentru 30 minute (in ultimele 5-10 minute chiar la congelator).

Se intinde o foaie pe hartie de pergament, se taie marginile pentru a obtine un dreptunghi / patrat, apoi se taie fasii subtiri, dupa care se portioneaza fasiile in bastonase mai mici. Se ung cu ou amestecat cu lapte cu ajutorul unei pensule, se presara sare grunjoasa, apoi mac sau susan si la sfarsit se rade cascaval pe razatoarea mica. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc  mediu 10 minute, apoi la foc mic inca 10-15 minute.

 

TIPS-URI

1

1. Se pot rasuci cand se aseaza in tava - pentru aspect.

2

2. Se poate adauga in compozitie boia dulce, chilli, oregano sau busuioc macinat - atunci cand sunt servite ca aperitiv

RETETA IN IMAGINI

Saratele cu mozzarella si parmezan-0
Saratele cu mozzarella si parmezan-1

COMENTARII (16)

MyCookingLife

MyCookingLife 1

30.12.2011, 13:17

Multumesc pentru aprecieri! Ti-l dau cu draga inima (pachetelul)!

Teo

Teo 1

30.12.2011, 21:41

tare bine arata !

Lau

Lau 1

04.01.2012, 20:28

faine si bune alaturi de o bere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!