Saratele cu susan si chimen

de noiinbucatarie in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2016 | 844 vizualizari

 

Cele mai bune saratele sunt atunci cand ai si un pahar de bere alaturi! Sunteti de acord cu mine? Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/saratele/

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 1 ou,
  • 3- 4 linguri de untura,
  • 1 lingurita de drojdie uscata,
  • 1 cana de apa calduta,
  • faina cat cuprinde,
  • 1 lingurita de sare.
  • Pentru uns :
  • 1 ou ,
  • seminte de susan si chimen( puteti folosi si mac )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu susan si chimen:

Se framanta un aluat din faina, untura , ou, 1 cana de apa calduta, 1 ligurita rojdie uscata, sare. Aluatul rezultat va fi elestic si nelipicios.

Aluatul se pune la frigider petru 30 de minute.

Se intinde aluatul cam de 1 cm grosime sau chiar mai subtire daca va plac mai crocante, se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se taie (eu am folosit o rotita speciala pentru saratele), se unge cu ou batut, apoi se presara dupa preferinta cu seminte de susan, chimen sau mac. Mie din acest aluat mi-au iesit 2 tavi de saratele.

Se dau la cuptorul preincalzit  pana se rumenesc.

 

TIPS-URI

1

Puteti presara orice tip de seminte doriti.

2

Puteti adauga si branza in aluat.

3

Puteti adauga chimen si in aluat.

RETETA IN IMAGINI

Saratele cu susan si chimen-0
Saratele cu susan si chimen-1
Saratele cu susan si chimen-2
Saratele cu susan si chimen-3
Saratele cu susan si chimen-4
Saratele cu susan si chimen-5

COMENTARII (12)

-Licurici-

-Licurici- 1

05.05.2016, 07:52

Buneee!

mirela0911

mirela0911 1

05.05.2016, 09:51

Bune buneeee!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

05.05.2016, 10:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!