Saratele cu telemea si chimen

de Rux in Aperitive / Garnituri, 21 Sep 2011 | 10768 vizualizari

 

By Ruxy.....crocante, dar pufoase in interior, cu branza multa, cu gust delicios de chimen...atat de gustoase........

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza telemea( eu am pus  telemea veche de oaie si mai proaspata de capra cam jumatate-jumatate)
  • 10 linguri de smantana
  • 1 pachet de unt ( 200 gr)
  • 3 oua( mai micute)
  • 2 lingurite chimen
  • o lingurita rasa de sare
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat bun care nu se mai lipeste de maini( in jur de 700 gr mai mult sau mai putin)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu telemea si chimen:

Se amesteca ingredientele pentru aluat, avand grija ca untul sa fie la temperatura camerei si branza sa fie rasa si se framanta un aluat bun care nu se mai lipeste de maini.

Se intinde o foaie mai grosuta( eu am intins pe o foaie pergament) si se taie cu un cutit( rotita de pizza)  in forma dorita.

Se coc la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 de minute sau pana se rumenesc frumos.

Sunt tare tare tare gustoase...

 

RETETA IN IMAGINI

Saratele cu telemea si chimen-0
Saratele cu telemea si chimen-1
Saratele cu telemea si chimen-2
Saratele cu telemea si chimen-3
Saratele cu telemea si chimen-4
Saratele cu telemea si chimen-5
Saratele cu telemea si chimen-6
Saratele cu telemea si chimen-7

COMENTARII (48)

Rux

Rux 1

20.11.2011, 20:56

Multumesc tuturor...ma bucur mult ca ti-au placut MariaCristina

aura_662001

aura_662001 1

18.03.2012, 22:56

foarte bune acum le-am terminat de facut .delicioase !

Rux

Rux 1

13.01.2014, 19:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!