Saratele de casa cu cascaval

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 13 Aug 2013 | 1769 vizualizari

 

Daca doriti o gustare sanatoasa sau doar pentru micul dejun, saratelele acestea sunt o alegere foarte reusita. Mai ales daca folositi faina integrala si un cascaval de buna calitate, satisfac si cele mai rafinate gusturi. Bine rumenite, cu cascaval pe deasupra, pot fi servite atat calde, cat si reci si sunt absolut delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de faina neagra
  • 1 cana de lapte batut sau iaurt
  • praf de copt
  • condimente pentru blat (sare, chilli, piper alb, piper verde, busuioc, oregano)
  • 100 g cascaval
  • sos de rosii (2 rosii, busuioc proaspat, piper alb, chilli)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele de casa cu cascaval:

Imi era mie pofta de niste saratele, insa nu din acelea facute din foietaj. Cum sunt adepta unui stil de gatit cat mai sanatos, am improvizat si am facut un blat din albus de ou si faina neagra. Adica am ales cateva oua, am separat albusurile de galbenusuri si am batut albusurile spuma ca pentru bezele. De galbenusuri nu ne vom ocupa aici, deci le puteti lasa deoparte. Dupa ce am batut albusurile spuma, am adaugat si o cana de lapte batut pentru a-i da volum si fragezime blatului. Am mixat bine pana s-a incorporat laptele batut si toata compozitia a crescut in volum, apoi am adaugat un praf de sare, condimente – oregano, busuioc, piper alb si verde , praf de copt si faina neagra. Am incorporat un blat pe care l-am turnat intr-o tava intinsa de aragaz peste hartie de copt. Inainte sa asez hartia de copt in tava, am uns putin tava cu ulei. Am dat la cuptor pentru aproximativ 15 minute la treapta a 2-a.

Cat timp blatul a stat la cuptor, am dat pe razatoare cascavalul. Eu am folosit cascaval din lapte de capra – este mult mai cremos decat cel din lapte de vaca. Am scos tava de la cuptor si pe deasupra blatului am presarat cascavalul dat pe razatoare. Am dat din nou tava la cuptor si am mai lasat-o inca 15 minute la foc mic pentru a lasa suficient timp cascavalului sa se rumeneasca.

Dupa ce s-a rumenit cascavalul, am scos tava si am lasat sa se raceasca. Cand s-a racit, am tras usor de marginile hartiei de copt pentru a se desprinde de blat si cu ajutorul formelor, am taiat diferite figurine din blat. Puteti utiliza formele pentru taiat sau pur si simplu se poate taia cu cutitul.

Pentru diversitate, am dat cateva saratele prin sos de rosii facut in casa. Ca sa obtin sosul am procesat la blender doua rosii impreuna cu busuioc proaspat, piper alb si chilli.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Saratele de casa cu cascaval 251480
retete culinare - Saratele de casa cu cascaval 251481

COMENTARII (10)

Angelina_Elena 1

13.08.2013, 11:19

Rocsi 1

13.08.2013, 11:49

FlaviaD 1

13.08.2013, 22:26

Desigur, cine doreste este servit! Am auzit ca sunt tare bune cu bere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21