Saratele Delaco

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2013 | 1523 vizualizari

 

delicioase!!!

 

INGREDIENTE

  • 250gr. branza proaspata Delaco (0,2% grasime)
  • 500-600 gr faina neagra
  • 200 gr. fulgi de ovaz
  • 1 pachetel de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 pachet de unt
  • 1 albus de ou
  • 1 iaurt mic (degresat)
  • sare dupa gust
  • seminte de in
  • sare grunjoasa
  • 1 galbenus de ou pentru uns saratelele
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele Delaco:

Amestecam drojdia cu 1 lingurita de zahar si putina sare sa se fluidizeze.

Cernem faina intr-un castron. Formam o groapa la mijloc, turnam drojdia, adaugam untul (la temperatura camerei), iaurtul, branza Delaco, albusul de ou si incorporam mai intai fulgii de ovaz. Adaugam faina, obtinem un aluat destul de elastic pe care-l intindem pe masa de lucru si taiem saratelele cu pintenul.

Le asezam in tava,pe hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou (pe care l-am dizolvat in prealabil cu 2 linguri de apa), presaram seminte de in si sare grunjoasa si le dam la copt, la temperatura ridicata pana se rumenesc.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Saratele Delaco-0
Saratele Delaco-1
Saratele Delaco-2
Saratele Delaco-3
Saratele Delaco-4
Saratele Delaco-5
Saratele Delaco-6
Saratele Delaco-7
Saratele Delaco-8
Saratele Delaco-9
Saratele Delaco-10
Saratele Delaco-11
Saratele Delaco-12
Saratele Delaco-13
Saratele Delaco-14
Saratele Delaco-15

COMENTARII (14)

Rocsi

Rocsi 1

02.10.2013, 11:19

Mmmm ce mult imi plac

mamaieelena

mamaieelena 1

03.10.2013, 10:06

delicioase

Raluca57

Raluca57 1

20.01.2014, 15:09

Foarte bune! Mai altfel! am facut si saleuri si cateva placintele cu telemea amestecata cu praz calit. O nebunie!!! Raluca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12