Saratele fragede

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2017 | 11471 vizualizari

 

Daca tot au avut succes saratelele mele la musafiri, am zis hai sa le postez. Reteta este facuta rapid cu ce am avut prin casa.  

 

INGREDIENTE

  • 200 grame untura de porc
  • 150 smantana
  • 20 grame drojdie proaspata
  • o lingurita rasa zahar
  • 150-200 grame branza de oi ,puteti pune si branza de burduf
  • boia de ardei dulce pentru presarat deasupra (optional)
  • seminte chimen dupa gust
  • un ou pentru uns
  • faina cat cuprinde cam 600 g mi-a luat mie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele fragede:

Se amesteca drojdia cu zaharul pana devine lichida.

Intr-un vas, se pune untura, smantana, drojdia si branza de oi, se amesteca, apoi treptat se adauga faina, pana devine un aluat ferm. Se acopera si se lasa 20-30 minute sa se odihneasca.

Se intinde o foaie patrata, apoi se taie cu o rola speciala fasii, se ung cu ou batut si se presara cu boia de ardei dulce si cu chimen. Se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor care este prealabil incalzit la 150 grade C. Se coc 15-20 minute in functie de cuptor, pana saratelele devin usor aramii. Se scot din cuptor si se las la racit. Bune sunt incepand de a 2-a zi pana se termina :)

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in functie de cat de multa branza puneti, aveti in vedere cat de sarata este

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

stefy_a 1

06.01.2017, 15:41

bune...oriunde...oricand...

simona72 1

07.01.2017, 09:53

Tare bune!!

navidad_2017 1

31.12.2017, 02:41

Aproape 1 an dupa postare (si visat la ele...), le-am facut si noi astazi si anume dupa reteta originala, cu untura (ffff greu de gasit la noi!) si un amestec de cascaval de oaie si parmezan... Am zis ca "uite ce spornice sunt", in timp ce le faceam... in 2 - 3 ore am reusit "sa gustam" aproape 1/2 din ele, desi sunt prevazute ptr petrecerea de maine seara! Exceptionale! Multumim ptr reteta !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saratelele bunicii