Sărăţele~2~

de ionix in Pizza, 22 Ian 2011 | 6172 vizualizari

 

sunt vechi :)

 

INGREDIENTE

  • două ouă
  • 500 g brânză de vaci sărată
  • o cană cu untură
  • 100 g unt moale
  • 100 ml lapte
  • drojdie cât o nucă
  • ulei pentru frământat
  • făină cât cuprinde
  • sare
  • două ouă bătute cu sare pentru uns
  • sare grunjoasă
  • mac, chimen
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărăţele~2~:

Începem prin a face maiaua. Drojdia se pune într-un vas cu laptele călduţ şi presărăm deasupra puţină făină. Lăasăm la dospit vreo 20 de minute.

Brânza se dă pe răzătoare.

Într-un vas mare vom cerne făina, facem o gaură în mijloc şi punem: ouăle, untura, untul moale, maiaua dospită, bânza, sarea iar apoi amestecăm bine luând dinspre margini spre interior. Din când în când umezim mâna cu ulei pentru a frământa mai bine. Se pune suficient de multă făină cât să iasă un aluat uşor de modelat şi nelipicios. După ce am frământat bine, vom acoperi vasul cu un prosop şi vom pune la dospit într-un loc călduţ. Vom lăsa la dospit circa 50-60 de minute.

După ce aluatul a stat la dospit, presărăm făină pe o planşetă curată şi întindem o foaie groasă cam de jumătate de cm iar apoi vom tăia fâşii lunguieţe. Fâşiile de aluat le ungem cu ou bătut, presărăm sare grunjoasă, presărăm mac sau chimen, aşezăm pe o tavă cu hârtie de copt şi bgăm la cuptor la foc mediu. Cuptorul a fost preîncălzit în prealabil. Lăsăm la cuptor până se rumenesc uşor pe marginile de jos.

Se servesc atât calde cât şi reci cu o bere blondă sau brună.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărăţele~2~" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

ionix 1

25.01.2011, 19:37

Mulţumesc frumos pentru aprecieri.

Angelina_Elena 1

12.02.2012, 16:02

ce frumusele sunt

-Licurici- 1

21.03.2018, 09:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sărăţele cu untură