Sarlota cu pere

de Floryella78 in Torturi, 30 Mai 2016 | 993 vizualizari

 

Pentru desertul de duminica am cautat sa improvizez ceva cu ingredientele din dotare, iar produsul final :un desert racoros si delicios.

 

INGREDIENTE

  • pt blat clasic de tort:4 oua
  • 6linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pt crema:4 oua
  • 400 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 40 gr faina
  • 200 gr ciocolata alba
  • 150 gr mascarpone
  • un compot de pere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu pere:

Preparam blatul:batem albusurile cu un praf de sare,cand capata un pic de consistenta adaugam progresiv zaharul,mixam pana compozitia devine tare si lucioasa in bec d'oiseau vorba francezului(adica cioc de pasare)si apoi adaugam galbenusurile amestecand cu o spatula de sus in jos iar la final faina amestecam de jos in sus pana la omogenizare.punem compozitia intr_o forma rotunda unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 min.Dupa ce sa copt il punem pe un gratar pana se raceste.

pt crema:facem o crema patissiere in felel urmator:laptele se pune la fiert,intr_un bol se pun ouale cu zaharul si vanilia si se mixeaza(eu am folosit de data aceasta ouale intregi ca sa nu arunc albusurile si crema a iesit foarte bine)cand sa topit zaharu punem si faina si omogenizam compozitia.Cand laptele a ajuns la punctul de fierbere il turnam peste compozitia cu oua amestecam bine apoi punem din nou la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.Turnam aceasta crema intru-un recipient intins ,punem foliepetru a nu face crusta si lasam sa se raceasca complet.Itr-un bol topim ciocolata alba la microunde sau bain marie o lasam sa se racoreasca.Cand crema patissiere sa racit o punem intr-un bol peste care punem mascarpone si mixam.Cand sa omogenizat punem si ciocolata alba si mai mixam pana obtinem o crema fina si consistenta.

Montam:intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem blatul de tort pe care il insiropam cu siropul din compot punem cercul iar in interiorul cercului asezam felii de pere imprejurul cercului,turnam un strat de crema de un centimetru nivelam bine punem bucati de pere din compot apoi punem inca un strat de cremaNivelam frumos iar deasupra puteti decora cu felii de pere eu ma-m grabit si am pus doar cateva cuburi deasupra.Tortul se pune cateva ore la rece apoi se serveste.

 

TIPS-URI

1

daca doriti sa il mancati mai repede puneti tortul o ora la congelator asa puteti sa il taiati fara probleme.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarlota cu pere 445066
retete culinare - Sarlota cu pere 445070
retete culinare - Sarlota cu pere 445071

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

30.05.2016, 17:38

stefy_a 1

30.05.2016, 20:32

arata grozav de bine!

Rocsi 1

30.05.2016, 20:36

Mmmm!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L