Şarlotă de banane cu pere- desert de post

de ionix in Prajituri, 6 Mar 2010 | 3414 vizualizari

 

Reteta am gasit-o in caietelul meu cu retete :D
poza nu este inca de final :D de abia am pus in frigider:p

 

INGREDIENTE

  • 3 pere
  • 2 banane
  • 200 ml frisca vegetala
  • 2 linguri cu zahar brun
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 pliculet intaritor de frisca
  • Un pliculet de gelatina (cel pt 100 ml apa)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şarlotă de banane cu pere- desert de post:


Preparam gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.


Se pune gelatina la inmuiat in apa rece circa 10 minute. Iar apoi o punem la bain-marine cat sa se incalzeasca putin, nu lasati sa fiarba pt ca-si pierde din effect.


Intre timp, perele si bananele se spala bine iar apoi se dau pe masina de tocat, asta pentru ca fructul sa se simta in crema.


Peste fructe se pune zeama de lamaie, zaharul si se amesteca.


Turnam si gelatina calduta amestecand incet incet iar apoi dam la rece timp de 30 de min, timp in care se incheaga un pic.


Pregatim frisca si la sfarsit punem intaritorul de frisca.


Dupa cele 30 de min in care fructele au stat la frigider, turnam gelatina cu fructe usor peste frisca.


Punem in recipiente si dam la frigider pret de cateva ore.



Pofta buna!



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Şarlotă  de banane cu pere- desert de post 20783
retete culinare - Şarlotă  de banane cu pere- desert de post 20784
retete culinare - Şarlotă  de banane cu pere- desert de post 20785
retete culinare - Şarlotă  de banane cu pere- desert de post 20786
retete culinare - Şarlotă  de banane cu pere- desert de post 20787

COMENTARII (9)

ionix 1

06.03.2010, 21:52

Bucataras, cere reteta mamei tale mi-ar placea cu portocale

rivka 1

07.03.2010, 18:59

nu am mai mancat niciodata! cum e de fapt ca o budinca?


bucataras cand eram eu mica nu se gaseau portocale .

ionix 1

07.03.2010, 19:08

Rivka, nu e ca o budinca... nici sarlota nu prea e are gust un pic de sarlota dar e foarte foarte fina crema asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!