Sarmale

de Valclaudia in Porc, 9 Iun 2014 | 816 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata (de porc, sa contina si grasime)
  • 150 gr. orez
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 cepe potrivite
  • 1 varza murata
  • frunze proaspete de vita
  • 1 varza proaspata (mica, pentru tocat)
  • sare, piper, cimbru uscat (dupa gust)
  • 1 ou
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 2 foi de dafin
  • cateva bucatele de afumatura (costita, scarita, slanina)
  • crengute de marar verde
  • 1/2 cutie rosii pasate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Curatam ceapa, o spalam , o tocam si o punem la calit cca 5 minute. Intre timp spalam orezul in mai multe ape, apoi adaugam si orezul peste ceapa calita pentru alte 5 minute.

Dupa ce s-a racorit putin acest amestec, il punem peste carnea tocata, adaugam sare, piper, cimbru dupa gust,1 ou, 2 linguri pasta de ardei,

Frunzele de vita vor trebui spalate in prealabil, apoi oparite in apa colocotita cu sare.

Imbracam amestecul de carne in foi de vita sau in frunze de varza murata.

Pe fundul cratitei asezam un strat de varza proaspata taiata fideluta, apoi un strat se sarmalute,din loc in loc vom asza bucatele de afumatura,apoi din nou varza tocata, si tot asa pana ajung toate sarmalutele in cratita si avem grija ca ultimul strat sa fie de varza. Printre sarmalute asezam foile de dafin si crengute de marar verde.

Peste sarmalute punem apa cat sa acopere tot continutul din cratita, dam mancarea la foc potrivit pentru 40 minute, apoi reducem la minim focul, adaugam rosiile pasate si mai lasam sa clocoteasca sarmalutele incet alte 40 minute.

Stingem focul, lasam sa se linisteasca putin din fiert sarmalutele si servim.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmale-0
Sarmale-1
Sarmale-2
Sarmale-3
Sarmale-4
Sarmale-5
Sarmale-6
Sarmale-7
Sarmale-8
Sarmale-9
Sarmale-10

COMENTARII (14)

Rocsi

Rocsi 1

09.06.2014, 20:25

Ce ar merge acum 2-3 sarmalute

JulyCris

JulyCris 1

10.06.2014, 15:12

Tocmai ce le-am terminat dar nu zic nu la inca una.

laura_n

laura_n 1

16.06.2014, 14:15

aaau, ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!