Sarmale ardelenesti cu varza dulce

de mimmi in Porc, 11 Aug 2010 | 15550 vizualizari

 

Este o reteta traditionala,foarte gustoasa si nelipsita in zilele de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana varza
  • 1 kg carne tocata amestec vita si porc
  • 400 g orez
  • 6 cepe
  • sare,piper,boia
  • bulion(suc de rosii)
  • cimbru,marar
  • costita afumata (ciolan)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale ardelenesti cu varza dulce:

Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei.Adaugam carnea tocata,orezul,sare,piper,boia,cimbru si marar tocate marunt sau uscate.Amestecam pe foc cca 15 minute.Punem intr-o oala mare apa la foc.Spalam varza,o curatam daca are imperfectiuni,scoatem cotorul si cand apa a dat in clocot punem varza si o lasam la fiert pana se inmoaie frunzele.Scoatem cate o frunza doua.Taiem frunza in doua sau in 4 sa nu fie prea mari.Punem o lingura sau doua de amestecam si impaturam sarmala.Pe fundul unei oale se pune cimbru,marar si se acopera cu o frunza de varza.Costita se taie bucati si se pun in oala printre sarmale.Restul de varza ce ramane se taie felii si se pune deasupra.Se toarna o sticla de bulion.In cratita unde s-a pregatit compozitia,se incalzeste apa,se sareaza si se pune peste sarmale.Se pun la fiert cca 30 de minute de cand incepe sa fiarba.

 

TIPS-URI

1

In apa unde se fierbe varza nu se pune sare deoarece se inmoaie prea tare frunzele.

2

Se servesc cu smantana.

RETETA IN IMAGINI

Sarmale ardelenesti cu varza dulce-0
Sarmale ardelenesti cu varza dulce-1
Sarmale ardelenesti cu varza dulce-2
Sarmale ardelenesti cu varza dulce-3
Sarmale ardelenesti cu varza dulce-4
Sarmale ardelenesti cu varza dulce-5
Sarmale ardelenesti cu varza dulce-6
Sarmale ardelenesti cu varza dulce-7

COMENTARII (12)

Sylvia 1

12.08.2010, 13:10

Vai ce bine arata, toate furculitele si de la mine, cred ca in we asta fac si eu sarmalute

Corinuta 1

12.08.2010, 13:13

Bune, buneeeeeeee!

mimmi 1

25.08.2010, 18:56

Chiar ca sunt bune fetelor!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04