Sarmale cu carne de pui in vas de lut

de Bya Ralu in Pui, 15 Dec 2015 | 1663 vizualizari

 

Am facut doar cateva sarmalute,imi era pofta,si le-am vrut mai "light" nu de alta da tin la silueta mea=)))) au iesit super bune

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata potrivita
  • 500 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa alba
  • 2 linguri orez
  • 1 bucata mica de kaizer
  • 1 lingura de bulion
  • vegeta/piper/cimbru/boia dulce
  • 4 foi de dafin
  • ulei de masline
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne de pui in vas de lut:

Carnea de pui se pune intr-un castron,se amesteca cu ceapa tocata marunt,orezul spalat si scurs de apa si condimentele.

Se desfac cu grija frunzele de la varza murata si se taie cotorul.

Se ruleaza frunzele de varza umplute cu compozitia din carne de pui si se aseaza in vasul de lut peste putina varza tocata marunt.

Intre sarmale se pun cuburi si felii de kaizer.

Se stropesc cu ulei de masline si se pune un pahar de apa,se acopera cu capac si se da la cuptorul preincalzit pentru 1 ora.

Se scot se pune bulionul subtiat cu apa,si intoarcem sarmalele pe partea cealalata,completam cu apa daca este nevoie si mai lasam inca 1 ora la cuptor.

Testam daca este gata varza,daca nu se mai lasa la cuptor pana aceasta se inmoaie.

Se servesc calde cu mamaliguta si smantana

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmale cu carne de pui in vas de lut-0
Sarmale cu carne de pui in vas de lut-1
Sarmale cu carne de pui in vas de lut-2
Sarmale cu carne de pui in vas de lut-3
Sarmale cu carne de pui in vas de lut-4

COMENTARII (34)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

16.12.2015, 16:16

Rocsi

Rocsi 1

17.12.2015, 10:46

Sunt grozav de bune

Bya Ralu

Bya Ralu 1

17.12.2015, 12:35

multumesc rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!