Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 29 Mai 2011 | 3638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui(circa 500g carne )
  • 500 g carne de vitel
  • 300-400 g afumatura(eu am avut ciolan afumat pe care l-am feliat )
  • foi de varza murata(45-50 buc)
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • 3-4 linguri pasta de rosii
  • boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut:

Foile de varza se spala iar daca sunt prea sarate si prea acre se tin cateva ore(circa 2-3 ore) in apa rece avand grija ca din cand in cand sa mai schimbam apa.Scurgem apoi apa si pregatim frunzele pentru impachetarea sarmalelor.Cele mai bune frunze sunt cele subtiri, fara nervuri prea mari.Taiem fiecare frunza pe jumatate iar apoi cu ajutorul palmei le aplatizam putin astfel incat rularea sa se faca mai usor.

Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa taiata marunt.La acest amestec de carne folosesc mai mult ulei deoarece carnea nu este grasa.Adaugam putina apa in tigaie si cand ceapa este bine inmuiata se adauga orezul spalat in prealabil si un strop de sare.Se lasa pe foc circa -34 min. amestecand din cand in cand .Luam apoi de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Separat se da prin masina de tocat carnea de pasare si cea de vitel.Intr-un vas amestecam cele 2 feluri de carne,amestecul de orez cu ceapa  si condimentam dupa gust cu sare, piper,cimbru uscat si boia.

Trecem la impachetatul sarmalelor:intindem frunza de varza pe masa, punem cate o lingura de amestec si apoi impachetam.Procedam asa cu fiecare frunza in parte pana cand se termina amestecul de carne.

Intr-un vas de lut (pe care l-am tinut in apa rece circa 30 min.) asezam pe fundul acestuia un strat de varza murata taiata fideluta apoi asezam un rand de sarmale.Punem 1-2 linguri  de pasta de rosii peste sarmale, cateva foi de dafin,cateva boabe de piper si o crenguta de cimbru.Urmeaza al doilea strat de sarmalute peste care asezam iar  pasta de rosii, putina boia dulce , foi de dafin  si piper boabe.Ultimul rand va fi cu afumatura taiata felii mai groase.Turnam apa fierbinte atat cat sa depaseasca foarte putin nivelul sarmalutelor.Se da la cuptor si se tine pana cand atat varza cat si carnea sunt bine facute(sa se poata taia usor cu furculita) si frumos rumenite.In cazul in care lichidul din vas scade atunci trebuie sa avem grija sa mai completam cu apa.

Servim cu mamaliguta, smantana si un ardei iute.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut-0
Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut-1
Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut-2
Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut-3
Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut-4
Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut-5

COMENTARII (48)

Bucataras Medi 1

02.06.2011, 17:58

Elena, crezi ca poti manca tot ce este in farfurie? .................

Sylvia 1

07.06.2011, 16:11

vai ce bine arata !!!ceva de genul acesta vreau si eu sa fac in 20 iunie, se incheie un curs de socializare interculturala pe care l-am urmat anul asta si trebuei sa fac eu in 20 iunie ceva preparate romanesti si ma gandeam la sarmale dar fara carne de porc ca sunts i arabi care nu consuma carnea de porc sau lata carne decat cea halal asa ca voi face cu vitel si pui, buna idee

rivka 1

07.06.2011, 17:01

Silvia glumesti, socializare interculturala in Franta, nu te pun aia direct pe transport daca aud ca esti din Romania, ca asa li se cam duce vestea la francezi.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!