Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 29 Mai 2011 | 7988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui(circa 500g carne )
  • 500 g carne de vitel
  • 300-400 g afumatura(eu am avut ciolan afumat pe care l-am feliat )
  • foi de varza murata(45-50 buc)
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • 3-4 linguri pasta de rosii
  • boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut:

Foile de varza se spala iar daca sunt prea sarate si prea acre se tin cateva ore(circa 2-3 ore) in apa rece avand grija ca din cand in cand sa mai schimbam apa.Scurgem apoi apa si pregatim frunzele pentru impachetarea sarmalelor.Cele mai bune frunze sunt cele subtiri, fara nervuri prea mari.Taiem fiecare frunza pe jumatate iar apoi cu ajutorul palmei le aplatizam putin astfel incat rularea sa se faca mai usor.

Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa taiata marunt.La acest amestec de carne folosesc mai mult ulei deoarece carnea nu este grasa.Adaugam putina apa in tigaie si cand ceapa este bine inmuiata se adauga orezul spalat in prealabil si un strop de sare.Se lasa pe foc circa -34 min. amestecand din cand in cand .Luam apoi de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Separat se da prin masina de tocat carnea de pasare si cea de vitel.Intr-un vas amestecam cele 2 feluri de carne,amestecul de orez cu ceapa  si condimentam dupa gust cu sare, piper,cimbru uscat si boia.

Trecem la impachetatul sarmalelor:intindem frunza de varza pe masa, punem cate o lingura de amestec si apoi impachetam.Procedam asa cu fiecare frunza in parte pana cand se termina amestecul de carne.

Intr-un vas de lut (pe care l-am tinut in apa rece circa 30 min.) asezam pe fundul acestuia un strat de varza murata taiata fideluta apoi asezam un rand de sarmale.Punem 1-2 linguri  de pasta de rosii peste sarmale, cateva foi de dafin,cateva boabe de piper si o crenguta de cimbru.Urmeaza al doilea strat de sarmalute peste care asezam iar  pasta de rosii, putina boia dulce , foi de dafin  si piper boabe.Ultimul rand va fi cu afumatura taiata felii mai groase.Turnam apa fierbinte atat cat sa depaseasca foarte putin nivelul sarmalutelor.Se da la cuptor si se tine pana cand atat varza cat si carnea sunt bine facute(sa se poata taia usor cu furculita) si frumos rumenite.In cazul in care lichidul din vas scade atunci trebuie sa avem grija sa mai completam cu apa.

Servim cu mamaliguta, smantana si un ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Bucataras Medi 1

02.06.2011, 17:58

Elena, crezi ca poti manca tot ce este in farfurie? .................

Sylvia 1

07.06.2011, 16:11

vai ce bine arata !!!ceva de genul acesta vreau si eu sa fac in 20 iunie, se incheie un curs de socializare interculturala pe care l-am urmat anul asta si trebuei sa fac eu in 20 iunie ceva preparate romanesti si ma gandeam la sarmale dar fara carne de porc ca sunts i arabi care nu consuma carnea de porc sau lata carne decat cea halal asa ca voi face cu vitel si pui, buna idee

rivka 1

07.06.2011, 17:01

Silvia glumesti, socializare interculturala in Franta, nu te pun aia direct pe transport daca aud ca esti din Romania, ca asa li se cam duce vestea la francezi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu smantana si oua , la cuptor