Sarmale cu carne si ciuperci

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 17 Iun 2014 | 3688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza
  • 1 ceapa medie
  • 250 gr carne
  • 1 cutie de ciuperci 200 gr
  • 1 cana de orez
  • ulei de masline
  • 1 lingura untura de porc
  • cimbru proaspat, sare, piper, boia, pasta de ardei rosu, usturoi, 1 dafin,
  • 1 lingura de pasta de legume
  • 1 cana supa de pui
  • 2 cani pasta de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne si ciuperci:

- Varza se scobeste de cotor : punem o oala cu apa la fiert si cand da in clocot adaugam sare si putin otet, apoi oparim frunzele, desfacandu-le din capatana foaie cu foaie. Se oparesc cca 3-4 minute, cat sa devina frunza maleabila pentru umplut. Le scoatem din apa si le pregatim pentru umplutul sarmalelor, taind partile dure din mijloc si rupandu-le dupa preferinta.

- Tocam ceapa marunt si o calim cu ulei de masline si untura, adaugand 2-3 catei de usturoi zdrobiti. Adaugam pasta de legume si adaugam ciupercile din conserva tocate nu foarte marunt. Lasam sa se caleasca putin si adaugam orezul. Supa de pui (eu am facut din apa fiarta cu un cub knorr) o turnam treptat peste orezul cu ciuperci in timp ce il prajim putin. Dupa cca 5 minute stingem focul. Adaugam cimbru verde tocat , sare, piper, pasta de paprica, boia, carnea tocata si putina pasta de rosii. Amestecam foarte bine . 

- Umplem sarmalele si intr-o oala mai larga tocam resturile de la varza, adaugam foi de dafin si cimbru verde, presaram cu putina pasta de rosii si asezam frumos sarmalele. De data asta eu am optat pentru sarmale mai mari . Punem un strat apoi stropim cu putin ulei de masline si cu pasta de rosii. Repetam cu straturile pana le aranjam pe toate. Deasupra punem apa fierbinte cat sa acopere si punem pe aragaz la foc mare pana da in clcot. Intre timp incingem cuptorul . Cand a inceput sa fiarba sarmalele adaugam cca 1-2 cani de pasta de rosii (dupa preferinta) si dam la cuptor pt cca 40-50 minute. Daca mai e nevoie adaugam intre timp cate putina apa fierbinte. Cand a scazut lichidul si s-au fiert sarmalele aproape de tot stingem cuptorul si acoperim vasul. Lasam asa sa se raceasca in cuptor .

Le servim cu smantana .

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmale cu carne si ciuperci-0
Sarmale cu carne si ciuperci-1
Sarmale cu carne si ciuperci-2
Sarmale cu carne si ciuperci-3
Sarmale cu carne si ciuperci-4
Sarmale cu carne si ciuperci-5
Sarmale cu carne si ciuperci-6
Sarmale cu carne si ciuperci-7
Sarmale cu carne si ciuperci-8
Sarmale cu carne si ciuperci-9
Sarmale cu carne si ciuperci-10
Sarmale cu carne si ciuperci-11
Sarmale cu carne si ciuperci-12
Sarmale cu carne si ciuperci-13
Sarmale cu carne si ciuperci-14
Sarmale cu carne si ciuperci-15
Sarmale cu carne si ciuperci-16
Sarmale cu carne si ciuperci-17
Sarmale cu carne si ciuperci-18
Sarmale cu carne si ciuperci-19
Sarmale cu carne si ciuperci-20
Sarmale cu carne si ciuperci-21

COMENTARII (22)

cristeena20 1

17.06.2014, 19:46

Lia, nu la mine ai auzit de sarmale cu ciuperci..eu am facut acum pentru prima data.Mi-a venit ideea uitandu-ma in camara dar am auzit de multe ori de sarmale cu ciu+erci..deci..nu puteau iesi rau ..

cristeena20 1

17.06.2014, 19:47

Madi, multumesc poti veni la masa..cu alta ocazie cand mai fac ca au trecut deja

Rocsi 1

17.06.2014, 21:40

Mmm ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04