Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce

de Bya Ralu in Vita, 31 Oct 2014 | 1302 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce
  • 1 tava de carne tocata de manzat
  • ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 lingura de orez
  • 100 ml vin alb
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • foi de dafin,cimbru
  • vegeta,piepr ,boia dulce
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce:

Se taie cotorul de la varza,se pune in apa clocotita la oparit,se lasa cateva minute.

Foile de varza trebuie sa se desprinda usor(daca nu se desprind se mai lasa in apa clocotita).

Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline,se adauga si orezul si ciuperciile spalate si taiate marunt.

Se amesteca legumele calite cu carnea tocata,se adauga vegeta,piper si boia dulce.

Se impacheteaza sarmalutele si se pun pe o farfurie.

Se toaca putina varza,se pune pe fundul oalei,se stropeste cu putin ulei de masline si se aseaza sarmalele.

Deasuprase pune varza tocata, se condimenteaza cu sare si cimbru si foi de dafin.

Se pune vinul si cutia de rosii cuburi,se acopera cu un capac si se pune la foc pentru circa 2 ore.

Daca apa scade se adauga apa.

 

 

TIPS-URI

1

Se servesc cu mamaliguta si smantana.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce 349789
retete culinare - Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce 349790
retete culinare - Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce 349791
retete culinare - Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce 349792
retete culinare - Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce 349793
retete culinare - Sarmale cu carne tocata si ciuperci cu varza dulce 349892

COMENTARII (31)

roxana_simona 1

04.11.2014, 05:35

si eu vreau

Micutza Luana 1

04.11.2014, 10:27

ai facut pana la urma bv as manca si eu una

Bya Ralu 1

07.11.2014, 04:27

Da da

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25