SARMALE CU CIOLAN AFUMAT

de cocolina in Mancaruri cu carne, 15 Apr 2012 | 2056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE:
  • 1ceapa
  • 1.5 kg varza
  • 1 kg carne tocata
  • 400g orez
  • 1 ciolan afumat de 1 kg
  • aprox. 300 ml pasta rosii
  • 150ml ulei
  • vegeta
  • piper
  • sare
  • marar
  • cimbru
  • 1 rosie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SARMALE CU CIOLAN AFUMAT:

MOD DE PREPARARE:

Se pune la fiert o  oala cu apa pentru a opari varza.

Se scobeste varza si i se scoate cotorul din mijloc.

Cand apa da in clocot se pune putina sare in apa si se baga varza se lasa cateva minute sa fiarba si cu o furculita scoatem pe o farfurie frunzele oparite.

Lasam putin sa se raceasca frunzele dupa care le taiem pe jumate, depinde cat de mari sunt .

Intr-o cratita punem 150 ml ulei sa se incalzeasca si punem ceapa taiata marunt sa se caleasca.Cand ceapa prinde o culoare aurie tragem cratita de pe foc si adaugam boiaua,orezul,carnea tocata,pasta de rosii,vegeta ,sare si piper.

Luam cate o bucata de varza si ne apucam a infasa sarmalutele.

Intr-o oala punem pe fund cimbru,marar si cotoare ce ne-au ramas de la varza.

Aranjam un rand de sarmale si un rand de ciolan afumat taiat felii subtiri si continuam pana terminam de aranjat toate sarmalele.Taiem varza ce ne-a ramas marunt si o punem deasupra sarmalelor.Intr-un vas amestecam apa cu pasta de rosii si sare  si o turnam deasupra sarmalelor.Taiem o rosie si o punem deasupra.Punem oala la fiert la foc mic aproximativ 1 ora jumate.

                                   POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

SARMALE CU CIOLAN AFUMAT-0
SARMALE CU CIOLAN AFUMAT-1
SARMALE CU CIOLAN AFUMAT-2
SARMALE CU CIOLAN AFUMAT-3

COMENTARII (9)

Lau

Lau 1

15.04.2012, 16:42

bun venit

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:32

bun,bun

DIANA B

DIANA B 1

22.04.2012, 11:22

Bun , rau ! Si cu ciolan , normal ... Ardealul e tot Ardeal

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!