Sarmale cu ciuperci de post

de lilik in Mancaruri de post, 23 Noi 2012 | 10868 vizualizari

 

Sunt cele mai bune sarmale ever....

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa rosie mare
  • ulei de masline
  • cimbru,marar
  • sare,piper,paprika
  • 150-200 gr orez
  • passata de rosii
  • 500-600 gr ciuperci de padure
  • frunze de vita de vie(sau varza murata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci de post:

Intr-o oala punem putina apa cu sare la fiert,iar cand clocoteste punem ciupercile si le deam 2-3 clocote,dupa care le punem la scurs.O parte din apa in care au fiert ciupercile o pastram si punem in ea la inmoi orezul.

Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu ulei de masline.Intre timp curatam morcovul si il dam pe razatoarea cu gauri mici,apoi il punem peste ceapa si lasam la calit pe foc mic.

Ciupercile le taiem cubulete si le punem peste morcov si ceapa,lasam sa se caleasca pana scade apa,apoi adaugam orezul cu tot cu apa si cateva linguri(3-4) de passata de rosii.Lasam pe foc pana scade apa,apoi potrivim de sare si piper si punem putina paprika.Lasam compozitia sa se racoreasca.

Intre timp ne pregatim frunzele de vita sau varza,apoi facem sarmalele.

Punem pe fiecare frunza din compozitia cu ciuperci,apoi rulam si inchidem bine la capete.

Pe fundul unei oale asezam cateva frunze de vita de vie,punem putina passata de rosii,cimbru si marar,apoi asezam sarmalele in cerc,iar deasupra acoperim cu alte frunze de vita de vie,punem inca putina passata,marar si cimbru,apoi acoperim cu apa(in apa eu am pus si putina sare).

Punem oala pe foc si lasam sa fiarba la foc mic timp de 1 ora -1 ora si jumatate.Ca sa fim siguri ca sunt fierte scoatem una si o probam.

Se servesc calde.

 

TIPS-URI

1

cat timp fierb sarmalele trebuie sa invartim oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (16)

Angelina_Elena 1

24.11.2012, 13:36

sunt foarte bune!

simonacallas 1

25.03.2014, 08:39

Tare bune sunt

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi inabusiti