Sarmale cu ciuperci si nuci

de susu in Mancaruri de post, 22 Mar 2016 | 808 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci,
  • 3 morcovi potriviti,
  • 3 cepe medii (alba si rosie),
  • 1 ceasca de orez,
  • 1 capia rosu,
  • 1 ceasca de nuca,
  • 1 varza murata potrivita,
  • cateva fire de ceapa verde,
  • ulei de masline,
  • 1 legatura de marar proaspat,
  • 1 legatura patrunjel,
  • frunze de telina,
  • cimbru,
  • boia,
  • curry,
  • piper,
  • foi de dafin,
  • marar uscat,
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci si nuci:

Ceapa alba tocata marunt se caleste in ulei incalzit dupa care punem si partea alba de la ceapa verde.

Calim in continuare morcovul ras fin o parte si restul dat prin razatoarea mare. Urmeaza ciupercile tocate marunt si cozile de ceapa verde, amestecam mereu pana se evapora aproape tot lichidul lasat. Punem ardeiul tocat marunt si orezul cand mai ramane putina zeama de la ciuperci, nu le scadem de tot.

Calim bine si adaugam trei sferturi din verdeata tocata marunt. Punem 1 lgt boia dulce, 1 lgt curry, 1 vf cutit turmeric, vreo 2 lg de bulion si potrivim de sare. Nuca rumenita foarte putin se curata de pielita, o parte se toaca marunt la cutit si doua maini le macinam fin la rasnita de cafea.

Adaugam nuca la compozitia calduta si amestecam. Asezam pe fundul oalei varza tocata fideluta, foi de dafin, marar uscat, piper boabe si 1-2 maini din verdeata oprita. Punem sarmalele pregatite, mirodenii si acoperim cu foi de varza. Dizolvam 1 lgt boia cu 2 lg bulion, putina zeama de varza, 1-2 lg ulei de masline si apa clocotita. Turnam peste sarmale si dam la cuptor sa scada bine. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmale cu ciuperci si nuci 434565
retete culinare - Sarmale cu ciuperci si nuci 434566
retete culinare - Sarmale cu ciuperci si nuci 434567
retete culinare - Sarmale cu ciuperci si nuci 434568

COMENTARII (4)

Geanina87 1

22.03.2016, 09:32

bune tare

noiinbucatarie 1

22.03.2016, 11:54

Rocsi 1

22.03.2016, 21:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D